В Буську влада та громадськість вшанували пам'ять Героїв Майдану

Дата: 19.02.2021 16:30
Кількість переглядів: 813

Сьогодні, 19 лютого, близько сотні бущан прийшли до меморіалу Героїв Небесної Сотні в Буську, аби вклонитися світлій пам'яті мужніх, жертовних людей-патріотів, які загинули в лютневі дні сім років тому під час Революції Гідності, виборюючи право для усіх українців на гідне, справедливе, європейське життя.

Участь у акції взяли: секретар Буської міської ради Людмила Рудіон, заступник міського голови Володимир Зеленюх, перший заступник голови РДА Богдан Гринишин, настоятель місцевого храму ПЦУ отець Петро Салабай, учасники Майдану і ООС (АТО), представники громади міста.

Скорботне віче біля меморіалу Героїв Небесної Сотні розпочалося з виконання Державного Гімну України. Надалі його учасники хвилиною мовчання вшанували усіх українців, які загинули на київському Майдані взимку 2014 року та тих, хто віддав своє життя у боротьбі з російськими окупантами на сході, захищаючи територіальну цілісність нашої країни.

Панахиду за українськими Героями відслужив о.Петро Салабай, а представники влади встановили до пам’ятного знаку Небесній Сотні корзину квітів, громадськість запалила лампадки.

Під час віча до його учасників звернулися з промовами про трагічні події Революції Гідності: секретар міської ради Людмила Рудіон та волонтер, учасники Майдану Ігор Репецький.

На завершення усі присутні спільно виконали церковний гімн «Боже, великий, єдиний…».

Вела захід методист РНД Ірина Калиновська.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь