В Буську відбувся XI регіональний форум краєзнавців-літописців

Дата: 02.10.2022 07:41
Кількість переглядів: 386

Фото без описуУ суботу, 1 жовтня, в переддень Дня Буська, якому цьогоріч за літописними згадками виповнюється 925 років, в методичному залі Буського міського народного дому відбувся XI регіональний форум краєзнавців-літописців "Бущина: історико-культурні експедиції краєм".

?? Участь у роботі форуму взяли: Буський міський голова Ростислав Сліпець, історик, директор Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки Іван Сварник, історики та краєзнавці Петро Гнида та Василь Лаба, представники культурологічного товариства "Бужани" Михайло Зозуля та Зіновій Павлик, голова місцевої "Просвіти" та екскурсовод Людмила Ціхоцька, заступник директора Буської публічної бібліотеки Галина Гораль, а також депутати Верховної, обласної та міської ради, містяни, які цікавляться історією рідного краю, бібліотекарі нашої громади.

? Звертаючись до учасників форуму, Буський міський голова Ростислав Сліпець відзначив вклад істориків і місцевих краєзнавців у дослідження стародавнього Буська, адже, як свідчать археологічні розкопки, які проводяться щороку Інститутом археології ЛНУ ім.І.Франка, перші поселення на території сучасного міста були ще у V-VІ століттях і робота по вивченню архівних матеріалів, археологічні експедиції під керівництвом науковця Петра Довганя будуть продовжуватися.

? Зі словами вітання з Днем міста до присутніх учасників форуму звернувся Народний депутат України Олег Синютка, а депутатка Львівської обласної ради Соломія Риботицька вручила подяки товариству "Бужани" та краєзнавцю, автору "Енциклопедії Буська" Іванові Ціхоцькому, пам'ятний годинник від обласної ради - екскурсоводу Людмилі Ціхоцькій.

? Форум тривав більше трьох годин та став пізнавальним для присутніх у залі, адже вони почули багато нового про місто Буськ та навколишні населені пункти, які ще таять багато незвіданого - історію, яку треба дослідити та зберегти для наступних поколінь бущан.

? Перед початком роботи форуму, його учасники виконали Державний Гімн України, хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих українських захисників та відомих дослідників Бущини, які відійшли у вічність.

Пісню "Бузецький вальс" (сл. Г.Сай, музика В.Ковальський), яка була написана до 900-річчя міста, виконала Народна вокальна формація "Надбужанки".

Опісля для усіх охочих відбулася екскурсія в палац графа Бадені.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь