З початку року роботою на Львівщині забезпечено майже 700 осіб з інвалідністю

Дата: 08.12.2022 16:20
Кількість переглядів: 117

У січні-листопаді цього року роботу за сприяння фахівців Львівської обласної служби зайнятості знайшли 695 краян з інвалідністю. Серед них 41,4% складають мешканці сільської місцевості, 42,7% – жінки, 14,4% – молодь віком до 35 років, 5,0% – переселенці, що прибули з районів ведення активних бойових дій або тимчасово окупованої території.

«Клієнти з особливими потребами працевлаштовуються на різні вакансії. Однак пропонована їм робота повинна відповідати рекомендаціям МСЕК та індивідуальній програмі реабілітації. Якщо пошуковець місця праці справді висококласний спеціаліст і знавець своєї справи, то його фізичні особливості не перешкоджають успішному працевлаштуванню, – розповідає директор Львівського ОЦЗ Василь Барилюк. – Про це свідчать факти: за посередництва служби зайнятості колишні безробітні з інвалідністю працюють керівниками, менеджерами, бухгалтерами, адміністраторами, юристами, вчителями, спеціалістами державної служби, помічниками вихователя, продавцями, касирами, сестрами медичними, кухарями, слюсарями-ремонтниками, операторами котельні, водіями, операторами заправних станцій, прибиральниками службових приміщень, підсобними робітниками, охоронцями, сторожами».

Для підвищення рівня конкурентоспроможності на ринку праці обласна служба зайнятості організовує для безробітних, зокрема й для осіб з інвалідністю, професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації, у тому числі шляхом стажування на виробництві. У січні-листопаді цього року рівень професійної компетенції підвищили майже 240 безробітних з особливими потребами.

Окрім того, пошуковцям роботи надаються профорієнтаційні послуги з тим, щоб вони поєднали власні здібності та можливості з кадровою потребою працедавців, визначили сферу економіки, де зможуть найповніше реалізувати свій потенціал. Такими послугами охоплено 3165 осіб з інвалідністю.

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи

Львівського обласного центру зайнятості

Тел. 233-71-85

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь