Буська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує платників податків

Дата: 17.06.2021 20:05
Кількість переглядів: 402

Фото без опису

Майже 150 млн грн  податку на нерухомість  надійшло до місцевого бюджету Львівщини

Головне управління ДПС у Львівській області повідомляє, що до бюджету Львівщини по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за січень - травень 2021 року надійшло 149,8 млн грн, що складає 120,6 відс індикативу (124,2 млн гривень). У порівняні з аналогічним періодом минулого року ( 95,6 млн грн) надходження збільшилися на 54,2 млн гривень.

Нагадуємо, відповідно до ст. 266 Податкового кодексу платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової та/або нежитлової нерухомості.

Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату сум податку  та відповідні платіжні реквізити, зокрема органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, надсилаються   фізичним особам  контролюючим органом до 1 липня  поточного року.

 

 В Буській ДПІ надано понад одну тисячу адміністративних послуг

З початку року фахівцями Центру обслуговування платників Буської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області надано платникам 1099 адміністративних послуг, з них 101 в електронній формі. Про це повідомив заступник начальника ДПІ – начальник відділу електронних сервісів Андрій Романів.

Зокрема, видано 953 картки платника податків про реєстраційний номер облікової картки з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків та 45 карток з ДРФО про суми/джерела виплачених доходів і утриманих податків.Також зареєстровано 67 книг обліку розрахункових операцій та 33 реєстратори розрахункових операцій.

Нагадуємо, для зручності платників на офіційному вебпорталі ДПС України функціонують безкоштовні електронні сервіси, зокрема, «Електронний кабінет платника» (cabinet.tax.gov.ua). Зазначений сервіс надає змогу отримати інформацію з реєстрів страхувальників, платників єдиного податку, платників ПДВ та інших реєстрів, завантажити бланки податкової звітності, тощо. Крім того, платникам надано можливість отримати доступ до приватної частини електронного кабінету, де у режимі реального часу можна сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків.

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:   

https://www.facebook.com/tax.lviv

https://www.facebook.com/TaxUkraine

https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

 

Платниками Львівщини сплачено понад 1 млрд. грн. рентної плати

Впродовж січня – травня 2021 року до державного бюджету надійшло 924,8 млн. грн.  рентної плати, що у порівняні  аналогічним періодом минулого року  більше на 460,6 млн. грн.., або на 85,4 відсотка. Найбільшу частку у надходженнях до державної казни, а саме 95,8 відс., складає рентна плата за користування надрами. За п`ять місяців п.р. її надходження скали 886,4 млн. гривень.

До місцевих бюджетів за січень-травень поточного року надійшло 100,0 млн. грн. рентної плати, що на 34,5 млн. грн., або на 52,7 відсотка більше ніж торік.

 

Розрахунок частини чистого прибутку для державних підприємств змінено

Головне управління   ДПС  у  Львівській області повідомляє, що  16 березня п.р. набрав чинності наказ Мінфіну України від 12.01.2021 № 4,  яким затверджено нову форму Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку.

Оновлений Розрахунок – уніфікована форма для всіх суб’єктів господарювання, які зобов’язані нараховувати та сплачувати до бюджету частину чистого прибутку (доходу), а також дивіденди, нараховані на державну частку (акції, паї) у статутному капіталі.

Розрахунок складається наростаючим підсумком та подається до контролюючих органів разом з фінансовою звітністю.

 

Ви запитували – ми відповідаємо

В Буській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області  відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо актуальних питань оподаткування платників податків та застосування касових апаратів. На запитання платників відповідав начальник інспекції Анатолій Сисюк.

 

Як отримати довідку про відсутність податкових зобов’язань для виїзду за кордон на постійне місце проживання?

Платники податку – резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов’язані подати до податкової служби декларацію про майновий стан і доходи не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.

Контролюючий орган протягом 30 календарних днів після надходження декларації зобов’язаний перевірити визначене податкове зобов’язання, сплату належної суми податку і видати довідку про таку сплату та про відсутність податкових зобов’язань з цього податку, що подається до органів митного контролю під час перетину митного кордону і є підставою для проведення митних процедур.

Довідка видається безоплатно на підставі заяви платника податків про видачу довідки, за місцем податкового обліку.

Платникам податку – резидентам, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання довідка видається протягом 30 календарних днів після надходження податкової декларації та сплати належної суми податку.

 

Чи може податкова служба надати фізичній особі довідку про те, що така особа не зареєстрована підприємцем?

Надання органами ДПС довідок про наявність у фізичної особи статусу підприємця чинними нормативно-правовими актами не передбачено.

Забезпечення ведення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР) та надання відомостей з нього належить до повноважень суб’єктів державної реєстрації.

Розпорядником ЄДР є Міністерство юстиції України, яке запровадило он-лайн сервіс отримання відомостей з ЄДР через офіційний веб-сайт за адресою: https://usr.minjust.gov.ua.

 

Обсяг доходу платника єдиного податку перевищив 1 320 000 гривень. Чи  необхідно використовувати  касовий апарат?

Платники єдиного податку – підприємці, обсяг доходу яких у 2 кварталі  п.р. більше 1 320 000 гривень, зобов'язані з 1 липня п.р. проводити готівкові розрахунки з покупцями через касовий апарат (РРО) або  програмний РРО.

Крім того, застосування РРО чи програмних РРО є обов’язковим для підприємців – платників єдиного податку, при здійсненні розрахункових операцій, незалежно від обсягу їх доходів, для таких видів діяльності:

- реалізація технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

- реалізація ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння; лікарських засобів та виробів медичного призначення.

- надання платних послуг у сфері охорони здоров’я.

Реєстрація  касових операцій здійснюється в контролюючому органі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків відповідно до Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Мінфіну України від 14.06.2016 № 547 із змінами та доповненнями.

   

                                                                                                                Буський сектор організації роботи

                                                                                                                             організаційно-розпорядчого управління

                                                                                                                                    ГУ ДПС у Львівській області  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь