В Буському міському народному домі відбулася мистецька зустріч

Дата: 22.03.2024 19:25
Кількість переглядів: 63

Фото без описуВ рамках відзначення 210-ї річниці від дня народження Т.Шевченка та напередодні Міжнародного дня театру у Буському міському Народному домі 22 березня відбулася мистецька зустріч із представниками шкільної молоді Буського ОЗЗСО №1.

Перед її початком усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв, які загинули у війні з російськими окупантами. У виконанні Оксани Піджарко прозвучала пісенна щемлива композиція «Мить».

Ведуча Любов Огороднік, звертаючись до учасників зустрічі, наголосила на актуальності невмирущих творів Кобзаря, їх значимості у вихованні підростаючого покоління.

Надалі Народний театральний колектив «Свічадо» Буського МНД (керівник - Оксана Шквір) презентував глядачам постановку «Причинна» - одним із ранніх творів Т.Шевченка - романтичною баладою, написаною в далекому 1837 р.

На сцені театральне дійство творили актори: Ірина Калиновська, Леся Вовк, Любов Огороднік, Мар’яна Цюпка, Оксана Піджарко, Вікторія Варварич, Адріан Петришин, Євген Бакайчук та учасники Зразкового ансамблю танцю «Нові Зірки» Буського МНД (керівник - М.Цюпка), а за лаштунками - звукооператор Юрій Білик.

Величним завершальним акордом мистецької зустрічі було спільне виконання відомої пісні «Ой, у лузі червона калина…».

З кожним роком, як віддаляємося ми від часу, коли жив, творив і голосив своє вічне живе, невмируще слово Великий Кобзар, тим дорожчим стає він для нас. Бо кожне покоління, кожен українець знаходить у його творчості те, чого шукає…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь