Буська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує платників податків

Дата: 15.04.2021 14:12
Кількість переглядів: 1021

Фото без опису

Для реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій необхідно подати заяву за формою № 1-ПРРО

 

       Буська ДПІ нагадує, що ДПС України з 1 серпня 2020 року надано для користування суб’єктам господарювання два безкоштовних програмних рішення (ПРРО) «Програмний реєстратор розрахункових операцій» та фіскальний додаток пРРОсто, що призначені для проведення розрахункових операцій та розміщені на офіційному вебпорталі ДПС за посиланнями:https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/.  Ці рішення доступні для завантаження.

Після встановлення безкоштовного програмного рішення на відповідний пристрій такий ПРРО підлягає реєстрації. Зареєструвати ПРРО (касу)/касира (електронну печатку) можна, використовуючи програмне забезпечення Електронного кабінету, або будь-яке інше програмне забезпечення, наявне у суб’єкта господарювання.

Реєстрація ПРРО проводиться на підставі заяви про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F1316602).

У разі відсутності підстав для відмови у реєстрації ПРРО реєструється шляхом присвоєння фіскальним сервером ДПС фіскального номера ПРРО із внесенням даних до Реєстру ПРРО.

Про реєстрацію ПРРО суб’єкту господарювання направляється інформація у квитанції із зазначенням присвоєного під час реєстрації фіскального номера ПРРО.

 

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:   

https://www.facebook.com/tax.lviv

https://www.facebook.com/TaxUkraine

 

         Майже 294 млн грн податку по платі за землю сплачено до місцевого бюджету Львівщини

 

      Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Львівській області,   за три місяці 2021 року до місцевого бюджету Львівщини сплачено майже 294 млн грн податку по платі за землю, що у порівняні з аналогічним періодом минулого року більше на майже 25 млн грн.

       Надходження  березня п.р. складають понад 105 млн грн податку, що на понад 22 млн грн. більше ніж торік.

        Нагадуємо, відповідно до ст.ст. 269, 270 Податкового кодексу платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, об’єктами оподаткування – земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні, та земельні частки (паї), які перебувають у власності.

     Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році .

     У разі переходу права власності на земельну ділянку від одного власника – юридичної або фізичної особи до іншого протягом календарного року податок сплачується попереднім власником за період з 01 січня цього року до початку того місяця, в якому припинилося його право власності на зазначену земельну ділянку, а новим власником – починаючи з місяця, в якому він набув право власності.


            З  9 квітня діє закон про карантинну допомогу  працівникам та працівникам

 

      Головне управління   ДПС  у  Львівській області повідомляє, що 9 квітня п.р. набрав чинності Закон України від 30.03.2021 № 1358-ІХ «Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Відповідно до цього закону, фізичні особи – підприємці та наймані працівники, які були змушені припинити свою діяльність через карантинні обмеження у «червоних» зонах, можуть отримати з Державного бюджету України одноразову матеріальну виплату у розмірі 8 тисяч гривень. З цих коштів не потрібно платити податки ні підприємцю, ні найманим працівникам.

Окрім гарантованої державою допомоги, підприємці  та наймані працівники зможуть додатково одержати виплати з місцевих бюджетів, якщо орган місцевого самоврядування ухвалить відповідне рішення.

Матеріальну виплату можна буде отримати, зареєструвавшись через додаток або Єдиний портал державних послуг «Дія». Оформити заяву на отримання 8000 гривень допомоги можна до 31 грудня включно.

 

Хто може отримати одноразову матеріальну допомогу ?

-         Наймані працівники юридичних осіб або фізичних осіб-підприємців, якщо:

 основний КВЕД належить до тих, стосовно яких вжито карантинних заходів;

 організація, у якій працює найманий працівник, нарахувала ЄСВ за ІІІ квартал 2020 року;

середня заробітна плата найманого працівника не перевищує 30 тис. грн на місяць за ІІІ квартал;

 найманий працівник не працює за сумісництвом в організації.

-         Фізичні особи-підприємці, якщо:

 станом на 31.10.2020 основний КВЕД віднесено до тих, стосовно яких вжито карантинних заходів;

 займаються діяльністю понад 3 місяці;

платили ЄСВ не менше, ніж за три місяці у 2020 році;

 якщо, фізична особа-підприємець не є одночасно найманим працівником.

 

                                      

     До послуг громадян - сервіс автоматичного заповнення декларації про майновий стан і доходи

 

     Буська ДПІ нагадує, що кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2020 році, триватиме до 1 травня 2021 року. В умовах карантинних обмежень для подання декларації про майновий стан і доходи рекомендуємо скористатись дистанційним способом звітування. 

Для спрощення процедури подання декларації діє сервіс автоматичного заповнення декларації про майновий стан і доходи в Електронному кабінеті платника ( https://cabinet.tax.gov.ua).

Заповнити та подати декларацію про майновий стан і доходи із  можуть:

- фізичні особи, які відповідно до законодавства зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи;

- особи, які мають право подати декларацію з метою отримання податкової знижки.

При складанні декларації в Електронному кабінеті платника здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації про майновий стан та доходи на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна.

     Щоб подати декларацію в електронному вигляді необхідно завчасно отримати особистий електронний цифровий підпис, який можна замовити у будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів.

 

 

Граничний термін сплати єдиного  внеску підприємцями за I квартал  - 19 квітня

                                                                                                  

      Головне управління   ДПС  у  Львівській області  нагадує,  що відповідно до Закону України від 08.07.2010  №2464-VI «Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», фізичні особи-підприємці сплачують за себе єдиний внесок  щоквартально до 20 числа місяця, що настає за кварталом,  або щомісячно авансовим внеском – до 20 числа кожного місяця поточного кварталу.

Платники єдиного податку першої групи звільняються від сплати  єдиного внеску за січень – травень 2021 року, крім випадків порушення такими  СГД встановлених главою 1 розділу XIV  Податкового кодексу умов застосування спрощеної системи оподаткування першої групи.

 

Не сплачують за себе ЄСВ підприємці (незалежно від системи оподаткування), які належать до осіб з інвалідністю, отримують пенсію за віком або за вислугу років, або досягли віку, визначеного ст. 26 Закону України від 09.07.2003  № 1058-IV "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", та отримують відповідно до Закону пенсію або соціальну допомогу.

    Незалежно від обраної системи оподаткування всі ФОП, які одночасно з підприємницькою діяльністю є найманими працівниками, тобто мають основне місце роботи, з 1 січня 2021 року можуть бути звільнені від ЄСВ. Пільга діє в разі, якщо за звітний місяць роботодавець сплатив за такого найманого працівника єдиний внесок у розмірі не менше за мінімальний страховий внесок (1320 грн.).

Реквізити рахунків, на які необхідно сплачувати платіж, розміщено на офіційному веб-порталі Територіальних органів  ДПС в розділі «Бюджетні рахунки».

 

                                                                                                                Буський сектор організації роботи

                                                                                                                        організаційно-розпорядчого управління

                                                                                                                                   ГУ ДПС у Львівській області  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь