На майдані Незалежності відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України

Дата: 23.08.2021 10:55
Кількість переглядів: 536

Фото без описуСьогодні, 23 серпня, біля пам’ятника Покрови на майдані Незалежності у Буську зібралися бущани, аби взяти участь в урочистій церемонії підняття Державного Прапора України.

????Свято розпочалося виконанням Державного Гімну України у виконанні Народного хорового колективу працівників культури (кер.Марія Іванів).

???? Надалі Буський міський голова Ростислав Сліпець та пластуни урочисто підняли над Буськом ???????? Державний Прапор України.

???? Звертаючись до присутніх учасників заходу очільник нашої громади Ростислав Сліпець наголосив, що саме під синьо-жовтим прапором український народ утвердив свою віковічну мрію про державність, соборність і самостійність, а відзначення Дня Державного Прапора – це свято усіх українців та данина поваги символу держави, що пройшов довгий, героїчний, часом трагічний шлях до здобуття нашої незалежності.

???? Також слово мав голова осередку НРУ у Буському районі 90-х років ХХ ст. Олександр Саримсаков, який пригадав події 30-річної давності, які відбувалися на зорі проголошення незалежності, як вперше піднімали синьо-жовтий прапор у місті, поіменно згадав кожного, хто був в авангарді демократичних перетворень у Бущині.

???? Хвилиною мовчання учасники зібрання вшанували усіх полеглих захисників Української держави та всіх тих українців-патріотів, яких з нами немає напередодні ювілейної 30-ї річниці незалежності.

???? Над майданом лунали патріотичні пісні у виконанні хору "Ой, у лузі червона калина...", "Не пора, не пора, не пора...".

???? Завершився захід спільним виконанням церковного гімну України “Боже єдиний, великий…” та загальною світлиною на згадку.

???? Ведучою урочистості була Оксана Піджарко.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь