Мова – душа народу! Поки живе мова, доти живе народ!

Дата: 21.02.2022 17:39
Кількість переглядів: 1335

Фото без описуБагато українських і зарубіжних класиків писали про значення мови в житті кожного народу і наголошували, що нація є доти нацією, доки береже і розвиває свою мову.

На жаль, так склалося історично, що лише на 30-ий рік незалежності українська мова нарешті повноцінно отримала статус державної. Переживши страшні роки гонінь і тотального нищення, наші предки зуміли зберегти для нас і передати у спадок чисту, милозвучну, мелодійну українську мову, яка є і має бути основою єднання українців, особливо сьогодні, на тлі чергових загроз з боку російського агресора.

???? Сьогодні, 21 лютого, у Міжнародний день рідної мови, бібліотекар Буської міської бібліотеки ім.І.Котляревського Леся Цюпка підготувала для десятикласників Буської ОЗЗСО І-ІІІ ст. №1 цікавий і пізнавальний захід. Під час зустрічі старшокласники переглянули відеоролики про становлення і розвиток нашої мови та писемності, взяли участь у вікторині, де проявили свої знання української мови, розгадували кросворд та були учасниками флешмобу «Без мови – немає країни. Мову, як матір, любіть!». Важливо, щоб ми це не просто усвідомлювали, але й докладали усіх зусиль для подальшого розквіту нашої солов’їної прадавньої мови.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь