На міському кладовищі Буська освятили надмогильні памятники загиблих Героїв

Дата: 23.05.2024 13:36
Кількість переглядів: 88

Фото без описуСьогодні, 23 травня, у День Героїв на міському кладовищі Буська на місці поховання загиблих воїнів - мешканців міста за участі родин Героїв, священнослужителів, військових, керівництва міської ради на чолі з головою Ростиславом Сліпцем, пластунів, громадськості міста відбулася спільна поминальна молитва та освячення надмогильних пам’ятників шести захисників: Савелія Бахтінова, Анатолія Бурлаченка, Сергія Басюри, Тараса Туркевича, Ростислава Мацьківа та Андрія Коваля.

Обряд освячення провели священники храмів міста: о.Петро Салабай, о.Михайло Смачило, о.Андрій Баглай, о.Іван Салабай, о.Василь Івашків.

Учасники вшанувань поклали квіти до могил дев'яти Героїв війни, які поховані на міському кладовищі, запалили лампадки, схилили голови у поминальній хвилині мовчання.

✅ Звернувся до рідних загиблих захисників Буський міський голова Ростислав Сліпець.

"Наші захисники-Герої завжди залишатимуться у серцях людей, бо стали на захист рідної землі та віддали найцінніше - своє життя в боротьбі за неї.

Низький уклін вам усім - батькам, дружинам, дітям, які втратили найдорожчих людей - синів, чоловіків, батьків. Ми разом з вами розділяємо біль важкої втрати. Вічна пам'ять і слава Героям", - сказав Ростислав Сліпець.

✝️ Зазначимо, що у Буську поховані на міському кладовищі 9 воїнів-Героїв: Савелій Бахтінов, Сергій Рудий, Анатолій Бурлаченко, Роман Дзюба, Сергій Басюра, Тарас Туркевич, Ростислав Мацьків, Андрій Коваль, Петро Бойко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь