Грибоводи, швачки, столярі: кому на Львівщині пропонують роботу та житло

Дата: 09.07.2024 12:08
Кількість переглядів: 62

Фото без описуУ розпал літа за сприяння Львівської обласної служби зайнятості працедавці регіону шукали претендентів для укомплектування 13,7 тис. вакансій, з яких 10,6 тис. надійшли за формою 3-ПН. Середній розмір заробітної плати у заявлених пропозиціях роботи становив 13755 грн, що на 2473 грн більше, аніж було у цей час торік.

Як свідчить аналіз, бракує працівників у різних сферах економіки, у тому числі у промисловості, комунальному господарстві, торгівлі, транспорті, медицині, освіті тощо. Найбільше актуальних вакансій зафіксовано для представників таких професій як швачка, водій автотранспортних засобів, кухар, продавець продовольчих товарів, продавець-консультант, підсобний робітник, кухар, офіціант та ін.

«Окрім пошуку працівників на заявлені вакансії, служба зайнятості пропонує працедавцям декілька програм, спрямованих на збереження кадрового ресурсу, створення нових робочих місць і розвиток бізнесу. Для прикладу, за двома компенсаційними механізмами понад 600 суб’єктам господарської діяльності відшкодовуються витрати за працевлаштування 953 безробітних, 258 фірмам і компаніям виплачується компенсація за забезпечення роботою 348 вимушено переміщених осіб, 12 працедавцям через службу зайнятості повертаються кошти за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І та ІІ групи. Загалом у січні-червні поточного року нам вдалося працевлаштувати 7,8 тис. жителів області, 0,6 тис. залучити до виконання громадських та інших робіт тимчасового характеру, 1,8 тис. – до суспільно корисної праці, 2,8 тис. безробітних охопити професійним навчанням, видати 995 ваучерів для підвищення рівня компетенції або здобуття фаху», – повідомив директор ЛОЦЗ Василь Барилюк.

За його словами, в арсеналі служби – 250 вакансій з наданням житла. Найбільше таких пропозицій у Львівській територіальній громаді (180). Для прикладу, помешкання та зарплату у розмірі 30 тис. грн у Червоноградській ТГ пропонують грибоводам. У Львівській ТГ на 25 тис. грн шукають швачок, малярів, друкарів офсетного плоского друкування, налагоджувальників поліграфічного устаткування, слюсарів з механоскладальних робіт, столярів. У Стрийській ТГ роботу, житло і 20 тис. зарплати пропонують ерготерапевту, токарю-карусельнику та фізичному терапевту.

Із повним переліком вакансій, актуальних станом на 08.07.2024 року у Львівській області, можна ознайомитися за покликанням http://surl.li/hkhgoz, пропозиції роботи з наданням житла – http://surl.li/omkqvi. Консультації з питань зайнятості надаються у підрозділах ЛОЦЗ (http://surl.li/ussof).

 

Львівський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь