Буська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує платників податків

Дата: 12.03.2021 14:23
Кількість переглядів: 816

Для переходу на єдиний податок з ІІ кварталу – подайте заяву до 16 березня включно

 

       Буська  ДПІ   ГУ  ДПС  у  Львівській області повідомляє, що суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів, може перейти на спрощену систему оподаткування подавши заяву про застосування спрощеної системи оподаткування  до податкової не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. До Заяви необхідно додати розрахунок доходу за попередній календарний рік.

        Здійснити  такий перехід можна один раз протягом календарного року. Крім того,  «єдинщики», які бажають змінити групу, також повинні не пізніше 16.03.2021 подати заяву про перехід на іншу групу платника єдиного податку.

 

                                               InfoTAX   доповнено новими сервісами

 

Державна податкова служба України  продовжує створювати зручні сервіси у месенджерах Telegram та Viber. Так, для користувачів InfoTAX стали доступними нові сервіси автоматизованого моніторингу відповідності податкової накладної/розрахунку коригування оцінки ступеня ризиків.

У підрежимі «аналітика» режиму «накладні» розміщено:

- показники  D і P для безумовної реєстрації податкової накладної;

- показники позитивної податкової історії – ППІ;

- критерії ризиковості платника податку.

InfoTAX – це зручно, швидко та доступно.

Нагадуємо, що за допомогою InfoTAX  можна отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки документів, виникнення податкового боргу, строки подання звітності та сплати податків, інформацію СЕА ПДВ тощо.

 

                   ДПС   тимчасово призупинені фактичні перевірки щодо зберігання пального 

 

      Проаналізувавши звернення Всеукраїнського конгресу фермерів з питань проведення перевірок щодо зберігання пального для власних потреб, а також дебати на засіданні міжвідомчої групи та комітетських слуханнях з питань ліцензування пального для власних потреб фермерів, ДПС з розумінням поставилась щодо подальших перевірок ліцензіатів.
      Для врегулювання ситуації Голова ДПС Олексій Любченко провів зустріч з головою Всеукраїнського конгресу фермерів Іваном Слободяником.

       Керівництво ДПС погоджується із необхідністю перегляду суми штрафів за порушення умов зберігання пального. Однак  податкова є органом виконавчої влади і діє в межах чинного законодавства. Врегулювання цієї проблеми знаходиться саме в законодавчій площині.

        Враховуючи вищенаведене,  ДПС тимчасово призупинені фактичні перевірки до законодавчого вирішення цього питання. 

        За інформацією пресслужби Державної податкової служби України

 

 

Податкова консультація щодо деяких питань застосування трансфертного ціноутворення

Наказом Мінфіну України від 08.02.2021 № 67 затверджено Узагальнюючу податкову консультацію щодо деяких питань застосування правил трансфертного ціноутворення, які стосуються:

- особливостей застосування критеріїв пов’язаності осіб під час визначення діапазону рентабельності зіставних юридичних осіб;

- переліку інформації, яку повинна містити документація з ТЦУ, з урахуванням змін запроваджених Законом України від 16 січня 2020 року № 466-IX (далі – Закон № 466);

- порядку застосування штрафних санкцій до платників податків у разі проведення самостійного коригування ціни контрольованої операції за звітний 2019 рік та подання відповідного уточнюючого розрахунку після 01 жовтня 2020 року;

- особливостей застосування критеріїв пов’язаності осіб при визначенні контрольованих операцій у 2020 звітному році у зв’язку зі змінами, запровадженими Законом № 466.

      З податковою консультацією можна ознайомитись за посиланням https://mof.gov.ua/uk/set-of-summarizing-tax-consultations.

 

 

     Понад два мільярди гривень податку на доходи фізичних осіб  сплачено платниками Львівщини

 

      Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Львівській області, протягом січня-лютого 2021 року до бюджетів Львівської області надійшло податку з доходів фізичних осіб в сумі понад 2 364 млн. гривень. Це на 108,0 відс., або на 175,8 млн. грн.. більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

     Надходження  ПДФО у   лютому  п.р. склали  1 324,0 млн грн, що на 125,5 млн грн більше  ніж торік.

 

 

                            Декларування, РРО: відповіді податківців на запитання платників

 

Чи можна  отримати податкову знижку за навчання на військовій кафедрі ?

 

Платник податку, який навчається на військовій кафедрі навчального закладу і є здобувачем професійної військової освіти, має право на податкову знижку, тобто на зменшення оподатковуваного доходу на суму витрат, понесених ним на користь закладу освіти за навчання на військовій кафедрі.  

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум платнику необхідно відобразити у річній податковій декларації та подати  не пізніше 31 грудня 2021 року.

Право платника податку на податкову знижку, підстави для її нарахування, перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, обмеження права на її нарахування визначені ст. 166 Податкового кодексу України.

 

Як оподатковується дохід від продажу фізичною особою нерухомого майна, отриманого у подарунок, що перебуває у власності менше трьох років?

 

Продаж резидентами та нерезидентами успадкованого (отриманого в подарунок) об’єкта нерухомості підлягає оподаткуванню згідно з положеннями ст. 172 Податкового кодексу.

Дохід від продажу фізичною особою нерухомого майна, отриманого у подарунок, що перебуває у власності менше трьох років, підлягає оподаткуванню на загальних підставах за ставками 5 відс. при отриманні доходу резидентом та 18 відс. при отриманні доходу нерезидентом, а також військовим збором  за ставкою 1,5 відс.

 

Як в програмному РРО переглянути інформацію за день щодо фіскальних номерів?

 

В програмному реєстраторі розрахункових операцій за допомогою програмних рішень «ПРРО Каса» та «пРРОсто», які надаються податковою службою на безоплатній основі, створені журнали змін де можна переглянути всі сформовані розрахункові документи та звіти. Перегляд Z-звітів можливо здійснити тільки після закриття зміни.

 

Чи може платник застосовувати програмний РРО поряд із класичним касовим апаратом?

 

Законодавчо не встановлено обмежень щодо використання суб’єктом господарювання наряду з апаратним реєстратором розрахункових операцій програмного РРО.

У разі, якщо суб’єкт господарювання приймає рішення використовувати ПРРО замість апаратного РРО, реєстрацію апаратного РРО необхідно скасувати.

 

 

 

                                                                  До уваги платників !

 

    19 березня 2021 року в Буській ДПІ з 11.00 до 12.00 відбудеться сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо декларування доходів громадян. На запитання платників відповідатиме начальник Буського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних  перевірок Біль А.Б. за телефоном: (264) 3-06-63.

 

                                                                                                                 Буський сектор організації роботи

                                                                                                                        організаційно-розпорядчого управління

                                                                                                                                   ГУ ДПС у Львівській області  

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь