Буська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує платників податків

Дата: 12.05.2021 16:31
Кількість переглядів: 417

Подати відомості для реєстрації у  ДРФО можна через Електронний кабінет

 

Буська ДПІ ГУ  ДПС  у  Львівській області  повідомляє, що фізичні особи мають можливість подати відомості для реєстрації та/або внесення змін у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (далі – ДРФО) засобами інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет».

 Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

В електронному вигляді заяви за ф. № 1ДР (облікова картка фізичної особи – платника податків) та ф. № 5ДР (заява про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків) подаються через меню «ЕК для громадян»/«Облікова картка фізичної особи – платника податків. Форма 1ДР/Заява про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. Форма 5ДР» приватної частини Електронного кабінету.

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису.

З рекомендаціями щодо подання відомостей для реєстрації фізичної особи та/або внесення змін до ДРФО через Електронний кабінет можна ознайомитися на офіційному вебпорталі ДПС у рубриці: «Головна/Фізичним особам/Подання відомостей для реєстрації фізичної особи/внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків засобами ІТС «Електронний кабінет».

При заповненні заяв за ф. № 1ДР та ф. № 5ДР в електронному вигляді, платник податків самостійно обирає Центр обслуговування платників, де бажає отримати документ, що засвідчує реєстрацію у ДРФО.

Контролюючий орган видає реєстраційний номер облікової картки платника податків в терміни:

- протягом 3-х робочих днів – у разі звернення до податкового органу за місцем проживання;

- до 5-ти робочих днів – у разі звернення до будь-якого податкового органу.

Разом з тим, для отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків необхідно особисто звернутися до податкового органу, який  був  самостійно  обраний   під  час  заповнення  заяв   за  формою № 1ДР або формою  № 5ДР та пред’явити паспорт з відміткою про місце реєстрації та, у разі необхідності, документ (довідку) про реєстрацію місця проживання/перебування.

 

        Відстрочення сплати податкового боргу  в сумі до 6800 грн. діє до кінця року

Буська ДПІ ГУ  ДПС  у  Львівській області   нагадує платникам податків про дію Податкового кодексу  в частині можливостей надання відстрочення сплати податкового боргу для суб’єктів господарювання. Дана норма поширюється на ФОПів та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність. Тож, якщо  загальна сума податкового боргу виникла станом на 1 грудня 2020 року і не перевищує 6800 гривень, то його можна відстрочити до 29 грудня 2021 року. Відстрочення здійснюється податковим органом за місцем обліку платника податків – фізичної особи за його заявою. При цьому, на суму відстроченого боргу не нараховуються відсотки за користування таким відстроченням. Також на такі відстрочені суми не нараховуються  штрафні санкції і пеня. Проте, у разі несплати податкового боргу до 29.12.2021 р., штрафні санкції і пеня нараховуються у загальному порядку згідно з вимогами ПКУ.

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:   

https://www.facebook.com/tax.lviv

https://www.facebook.com/TaxUkraine

 

          Податкова служба  запрошує школярів  взяти участь у конкурсі  дитячої  творчості

 

Буська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області повідомляє, що з метою формування економічної грамотності майбутніх платників, вивчення та розуміння підростаючим поколінням ролі, значення та місця податкових платежів у житті держави і суспільства, Головне управління ДПС у Львівській області проводить впродовж травня конкурс дитячої творчості « Податки очима дітей» за наступними напрямками:

- художні твори, твори декоративно-прикладного мистецтва ;

- літературні твори.

У конкурсі можуть брати участь учні загальноосвітніх навчальних закладів таких вікових категорій: І категорія - станом на 1 січня 2021 року виповнилося 6- 11 років;  ІІ категорія- станом на 1 січня  2021 року виповнилося 12- 17 років.

На конкурс подаються самостійно підготовлені індивідуальні творчі роботи, що відповідають його тематиці. У роботах необхідно розкрити своє бачення, роздуми та міркування щодо визначеної тематики.

Запрошуємо талановитих школярів взяти участь в конкурсі та надати до 19 травня 2021 року свої роботи, оформлені належним чином за адресою : м. Буськ, пл.900 річчя Буська,1.  

 

             Понад 5 тисяч ліцензій видано платникам податків на торгівлю підакцизними товарами

 

 За січень-квітень 2021 року Головним управлінням ДПС у Львівській області видано 5 231 ліцензій, з них:  на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями (2 736 шт.),  тютюновими виробами (2 246 шт.), пальним (63 шт.), на право зберігання пального (168 шт.), оптової торгівлі пальним (18 шт.).

За звітній період  призупинено дію 1 005 ліцензій  та анульовано 923 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами,  на право зберігання пального.

За квітень 2021 року  анульовано 5 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами в результаті продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

 

Нагадуємо, що  суб’єкти господарювання, які мають діючі (у тому числі призупинені) ліцензії на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією, яка підлягає ліцензуванню згідно із законодавством, зобов’язані за кожний встановлений Податковим кодексом звітний період подавати податкові декларації незалежно від того, чи провадили такі платники господарську діяльність у звітному періоді.

 

 

                                   Оновлено Довідник умовних кодів причин коригування

 

Головне управління  ДПС  у  Львівській області повідомляє  платників податку на додану вартість, що на офіційному вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/357729.html, розміщено оновлений Довідник умовних кодів причин коригування податкової накладної. Перелік містить 12 умовних кодів причин коригування. З 01.04.2021 введено в дію ще один код причини коригування податкової накладної: 204 – податкова накладна складена при здійсненні операції з безоплатного постачання товарів/послуг.

 

 

                                                                                                                 Буський сектор організації роботи

                                                                                                                        організаційно-розпорядчого управління

                                                                                                                                   ГУ ДПС у Львівській області  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь