В Буську вшанували пам'ять жертв політичних репресій в Україні

Дата: 14.05.2021 12:26
Кількість переглядів: 530

Фото без опису

???????? Сьогодні, 14 травня, напередодні скорботного Дня пам'яті жертв політичних репресій в Україні, керівники Буської міської ради на чолі з головою Ростиславом Сліпцем поклали квіти до місця колишньої катівні НКВС, запалили свічки в пам'ять про місцевих мешканців, які були закатовані у підвалах будівлі в червні 1941 року.

? Звертаючись до учасників вшанувань, Буський міський голова Ростислав Сліпець нагадав про масові звірства, які чинив комуністичний режим над безневинними людьми, героями національно-визвольної боротьби ОУН-УПА, закликав повсякчас пам'ятати усіх українців, які віддали своє життя у боротьбі за волю та краще життя для себе та своїх дітей.

? Надалі настоятель місцевого храму св.Ап.Петра і Павла ПЦУ, отець-декан Петро Салабай провів панахиду, згадавши поіменно усіх замордованих коміністичними катами. Серед цих людей були люди мирних професій: лікарі, інженери, вчителі, хлібороби.

? Опісля учасники заходу побували біля пам'ятника Скорботи, де також помолилися, поклали квіти, запалили лампадки, хвилиною мовчання вшанували пам'ять українських родин, які зазнали переслідувань, репресій та депортацій у ХХ столітті.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь