15 травня - День Європи в Україні

Дата: 15.05.2021 09:46
Кількість переглядів: 1020

Фото без опису

???????????????? Щороку у третю суботу травня в Україні відзначають День Європи. У 2021 році цей День припадає на 15 травня.

???? Першим кроком на шляху започаткування відзначення Дня Європи вважається Декларація Шумана, яка була оприлюднена 9 травня 1950 року та заклала підґрунтя європейської інтеграції.

???? Рішення щодо дати проголошення Дня Європи було прийнято у 1985 році на саміті ЄС у Мілані. Відтоді це свято відзначається кожного року 9 травня.

???? На сьогодні День Європи поряд з єдиною європейською валютою євро, синім прапором, на якому зображено коло золотих зірок, та гімном є політичним символом та атрибутом Європейського Союзу. У День Європи інституції ЄС відчиняють свої двері для громадськості.

????В Україні День Європи відзначається на державному рівні. Щорічне відзначення Дня Європи в нашій державі започатковано Указом Президента України від 19 квітня 2003 р. № 339 «Про день Європи», яким встановлено третю суботу травня датою святкування в Україні Дня Європи. Цим документом український уряд і місцеві органи влади зобов'язалися забезпечити здійснення заходів щодо організації та проведення свята в усіх куточках держави, а Держкомітет телебачення і радіомовлення спільно з Міністерством закордонних справ – висвітлити урочистості у засобах масової інформації.

???? Багаторічній досвід організації та відзначення Дня Європи в Україні вказує на те, що цей День є справою державного значення і великим кроком у напрямі євроінтеграційного курсу нашої держави. Святкування Дня Європи в Україні – це також ознайомлення населення України з європейськими цінностями, традиціями, культурним надбанням, це поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян Європейського Союзу, утвердження спільних європейських цінностей.

????День Європи – чудовий привід висловити підтримку Європейському Союзу та сформувати позитивну думку у населення щодо вступу України до ЄС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь