Буська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує платників податків

Дата: 25.05.2021 10:58
Кількість переглядів: 551

Фото без опису

Яким чином через Електронний кабінет підприємцю надіслати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування?

Буська  ДПІ  ГУ  ДПС  у  Львівській області  повідомляє, що для надіслання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування підприємцем в меню «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету обирається рік та місяць, в якому створюється Заява, та з переліку електронних форм обирається Заява за формою F0102003. При цьому за замовчуванням встановлюється орган ДПС за місцем основної реєстрації.

У запропонованій формі Заяви необхідно заповнити відповідні поля електронного документу, підписати та надіслати, при цьому реєстраційні дані платника податків заповнюються автоматично.

У разі переходу підприємця на спрощену систему оподаткування (перша-третя група платників єдиного податку) додатково до Заяви подається розрахунок доходу за попереднiй календарний рiк, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування. Для цього платник у вкладці «Додатки» обирає опцію «Додати» Розрахунок за формою F0102103 та заповнює обов’язкові поля.

У разі наявності другої квитанції про прийняття електронного документа датою та часом прийняття (реєстрації) електронного документа контролюючим органом вважаються дата та час, зафіксовані у першій квитанції.

 

Як фізичній особі дізнатися про наявність податкового боргу в Електронному кабінеті?

Фізичні особи – громадяни, які не є суб’єктами господарювання, можуть отримати інформацію про наявність або відсутність у них податкового боргу, використавши Електронний кабінет, зайти до якого можна за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Приватна частина Електронного кабінету через режим «Стан розрахунків з бюджетом» відкриває доступ до особових рахунків користувача зі сплати податків, зборів та інших платежів (дані інтегрованої картки платника). Суми заборгованості перед бюджетом позначені червоним кольором.

До приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету вхід здійснюється після проходження електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису.

 

                          Актуальні питання оподаткування роз’яснили в податковій

Днями фахівці Буської ДПІ провели практикум для фізичних осіб - підприємців щодо новацій законодавства та функціонування електронних сервісів.

 В ході зустрічі присутнім нагадали про порядок отримання електронного цифрового підпису, інформації про стан розрахунків з бюджетом, особливості подання звітності через Електронний кабінет.

Крім цього, були розглянуті питання застосування касових апаратів, в.т.ч програмних РРО, порядок подання повідомлення за ф. № 20-ОПП. Наголошено, що повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за ф. № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

Також нагадали платникам про можливість скасування штрафних санкцій та пені, сплативши до 10 червня п.р. основну суму податкового боргу; про  відстрочення сплати податкового боргу  в сумі до 6800 грн. та інш. Захід відбувся у форматі запитань-відповідей.

 

Про декларування доходів в розмірі понад 1 млн. грн. повідомили у Львівській податковій

За результатами цьогорічної деклараційної кампанії до контролюючих органів Львівщини доходи в розмірі понад 1 мільйон гривень за 2020 рік задекларували 271 громадянин Львівщини. Про це проінформувала заступник начальника Головного управління ДПС у Львівській області Галина Романишин.

Згідно поданих декларацій громадянами-мільйонерами задекларовано наступні види доходів:

заробітна плата – 70 громадян; продаж майна – 36 громадян; спадщина, дарування - 38 громадян; інвестиційний прибуток – 52 громадян;  дивіденди, проценти – 35 громадян; оренда – 10 громадян; іноземні доходи – 30 громадян.

Сума задекларованих доходів становить 1869,7 млн. гривень. За результатами декларування громадяни мають додатково сплатити 54,6 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 8,1 млн. грн. військового збору.

Нагадуємо, кампанія декларування минулорічних доходів завершилась 1 травня. Скористатись правом  на податкову знижку можна до кінця цього року.

 

Платниками Львівщини сплачено до загального фонду Державного бюджету 5,7 млрд. гривень

Збір платежів до загального фонду Державного бюджету за 4 місяці цього року зріс на 22% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склав 5,7 млрд.грн. Про це зазначив начальник Головного управління ДПС у Львівській області Ігор Комендат.

Збір по ПДВ зріс на 22,8% і склав 2,2 млрд. грн., збір по податку на доходи фізичних осіб зріс на 23,6% і склав 1,2 млрд. грн.

До Держбюджету надійшло 688 млн. грн. рентних платежів, 1,1 млрд. податку на прибуток підприємств.

Надходження єдиного соціального внеску склали 5,2 млрд. грн., це на 21% більше ніж за 4 місці попереднього року.

 

Податкова консультація щодо оподаткування операцій з постачання програмної продукції

Головне управління ДПС у Львівській області повідомляє, що наказом Мінфіну України від 27.04.2021 № 238 затверджена узагальнююча податкова консультація з деяких питань оподаткування ПДВ.

В податковій консультації роз’яснено порядок оподаткування ПДВ операцій з постачання програмної продукції. Зокрема, зазначено, що до програмної продукції, яка звільняється від оподаткування ПДВ, відносять будь-які зміни, оновлення, додатки, доповнення та/або розширення функціоналу комп'ютерних програм, права на отримання таких оновлень, змін, додатків, доповнень протягом певного періоду часу.

Якщо операції з постачання послуг із технічної підтримки програмної продукції, зокрема встановлення, налаштування, тестування, виявлення та усунення недоліків, включаються (є складовою частиною постачання такої продукції) до вартості програмної продукції, в т.ч. до вартості змін, оновлень, доповнень та/або розширення функціоналу комп'ютерних програм, прав на отримання таких оновлень, змін, додатків, доповнень протягом певного періоду часу, то такі операції звільняються від оподаткування ПДВ.

Узагальнююча податкова консультація надає роз’яснення стосовно оподаткування ПДВ операцій з постачання технічної підтримки програмної продукції, яка не входить до складу вартості такої програмної продукції.

Детальніше з узагальнюючою податковою консультацією можна ознайомитись на офіційному сайті Міністерства  за посиланням:https://mof.gov.ua/storage/files/Наказ%20238.pdf.

 

 

                                                                                                               Буський сектор організації роботи

                                                                                                                        організаційно-розпорядчого управління

                                                                                                                                   ГУ ДПС у Львівській області  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь