У с.Закомар’я відбувся кущовий семінар-практикум на тему: «Церква та Народний дім – основні центри духовного розвитку населення»

Дата: 30.07.2021 14:28
Кількість переглядів: 559

У четвер, 29 липня 2021 р., на базі Народного дому с.Закомар’я відбувся черговий кущовий семінар-практикум на тему: «Церква та Народний дім – основні центри духовного розвитку населення».

Учасники семінару – директори та художні керівники закладів культури сіл Ожидів, Йосипівка, Циків, Теребежі, Хватів, Чішки, Кути та селища Олесько.

Із робочими питаннями ознайомила присутніх Ірина Калиновська, провідний методист Буського МНД,  та запросила господарів місцевого храму культури розпочати захід.

Похвально, що  Катерина Чуприк, директор  сільського закладу культури,  у своєму виступі провела весь історичний екскурс «Нитка історії Народного дому с.Закомар’я», в якому розповіла про  зародження та  розвиток культури в селі, відродження та збереження українських звичаїв та традицій, поділилася творчими задумами та цікавими ідеями на майбутнє. З ніжною теплотою в душі вона говорила: «Село Закомар’я – наша мала батьківщина. Воно - наша сповідь і турбота, розбуджені досвідки і духм’яні пахощі літа. Тут живе наше минуле і майбутнє. Тече у глибину загадкова дорога історії. І її ниточки тісно пов’язані зі стінами Народного дому».

Коли сцену заполонили учасники художньої самодіяльності  і представили духовну програму «Я там, де є благословення», стало зрозуміло, що ще якісь  слова про співпрацю церкви і НД просто зайві. Із вуст дитячих трепетно линули молитви, дорослі у  чудових піснеспівах славили нашого Спасителя Ісуса Христа та Матір Господа нашого - Діву Марію.    Всі разом виконали духовний гімн «Боже Великий, Єдиний…».

Директор Буського міського Народного дому Любов Огороднік щиро подякувала аматорам  сільської сцени за гарну духовну програму, за їх палку любов до пісні і побажала  творчого натхнення, успіхів і визнання та міцного здоров’я, щоб ще  довгі  роки  вони несли людям радість і  славили  Бога.

Далі вона ознайомила учасників семінару із змінами в галузі культури, наголосила на  нових формах і методах роботи, акцентувала увагу присутніх  на активізації роботи закладів культури, на їх тісній співпраці із головами старостинських округів.

Відрадно, що на семінарі була присутня староста Ожидівського округу Марія Кіндратів. Вона привітала усіх учасників семінару, подякувала директору НД с.Закомар’я Катерині Чуприк за гарну організацію духовної програми, за добру працю. Приємно було чути її слова подяки, адресовані всім працівникам культури довіреного їй округу. Також вона запросила усіх 1 серпня в с.Ожидів на День Села.

  Продовжила роботу семінару  Оксана Шквір, методист Бууського МНД, яка ознайомила учасників семінару із календарем пам’ятних та ювілейних дат у II півріччі 2021 р., зокрема організації та проведенні масових заходів з нагоди відзначення 30-річчя Незалежності України.( Директорам СНД були роздані інформаційні матеріали та примірні сценарії проведення свята).

Методисти Буського МНД Любов Блінова, Ірина Калиновська, Оксана Шквір надали директорам сільських НД методично-консультативну допомогу в організації роботи гуртків художньої самодіяльності та веденні робочої документації. Також кожен методист, відповідно свого жанру, подав рекомендований репертуар для гурткової роботи.

При підведенні підсумків семінару всі зробили висновок, що такі робочі зустрічі потрібні. Наступного четверга схожий семінар відбудеться в с.Топорів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь