У Буському міському Народному домі відбулася година пам’яті «Живі, поки пам’ятаємо!»

Дата: 27.08.2021 23:55
Кількість переглядів: 445

Фото без опису29 серпня відзначатимемо День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

????Цей день став для українців днем скорботи, адже 29 серпня 2014 року ми зазнали величезних бойових втрат поблизу Іловайська.

???? За даними Ярослава Тинченка – історика, заступника директора Національного військово-історичного музею Міністерства оборони України, співавтора проекту «Книга пам’яті», координатора місії «Евакуація-200» («Чорний тюльпан») у 2014 році, ініціатора створення Стіни пам`яті на Михайлівській площі та упорядника «Іловайського мартиролога, 7-29 (31) серпня 2014 року», під час виходу українських захисників з оточення поблизу Іловайська, загинули 254 бійці. Всього за весь період Іловайської операції, тобто з 7 до 31 серпня, загинули 366 українських героїв. Символом пам’яті цієї трагедії став сонях, адже саме на полях соняхів розгорталися ці трагічні події.

???? Відзначаючи День пам`яті захисників України, 27 серпня у Буському міському Народному домі працівники Буської міської бібліотеки ім.І.Котляревського підготували та провели годину пам’яті «Живі, поки пам’ятаємо!». Участь у заході взяли учасники АТО/ООС: Ігор Генза, Олександр Мошонкін, Василь Ахрамович та Андрій Новосад; заступник Буського міського голови Олег Коваль, пластуни Буської станиці та представники громадськості міста.

???? Ведуча заходу - завідувач відділу обслуговування користувачів Людмила Михалюк розповіла присутнім про мужність і жертовність українських воїнів у захисті України від російських окупаційних військ та Іловайську трагедію 2014 року, її передумови. Юна талановита надбужанка Вікторія Лисак виконала чуттєву патріотичну пісню «Мальви», а пластуни Буської станиці вшанували пам'ять загиблих, запаливши свічки пам’яті.

???? Учасник бойових дій на сході, кіборг Донецького аеропорту, який пробув 197 днів у російському полоні, Олександр Мошонкін поділився своїми болючими спогадами про війну, запропонував вшанувати усіх загиблих українських воїнів хвилиною мовчання. Олександр зазначив, що найбільше боляче і сумно, коли везуть загиблих Героїв додому, які віддають найцінніше – своє життя, аби українці мали мирне небо над головою.

???? Заступник міського голови Олег Коваль під час свого виступу закликав земляків цінувати безцінну жертовність наших захисників, ніколи про них не забувати і робити все для того, щоб бути гідними їхнього подвигу.

???? На завершення заходу Людмила Михалюк подякувала нашим захисникам за їхній героїзм, мужність, побажала здоров’я, витримки та щоб їх подвиг був гідно оцінений українським суспільством.

???? Для усіх присутніх директор Буського народного дому Любов Огороднік провела екскурсію та продемонструвала експонати з виставки-інсталяції "Майдан-АТО: зона боротьби за незалежність".

???? Зазначимо, що акції з відзначення Дня пам’яті захисників України, відбуватимуться упродовж трьох днів. 27-29 серпня відбудеться всеукраїнська акція «Сонях пам`яті»; 28 серпня – українці покладатимуть квіти до пам`ятників, меморіальних знаків, місць поховань захисників України, проводитимуть збори за участю ветеранів війни, родичів загиблих бійців, представників сектору безпеки і оборони, громадськості; 29 серпня приспустять синьо-жовті прапори на адміністративних будівлях органів влади, закордонних дипломатичних установах, державних підприємствах, установах та організаціях, у військових частинах.

???? 0 10:00 год. 29 серпня відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь