У с.Купче освятили новозбудований храм Різдва Пресвятої Богородиці

Дата: 21.09.2021 20:31
Кількість переглядів: 357

Сьогодні, 21 вересня, у селі Купче відбулося урочисте відкриття та освячення новозбудованого храму Різдва Пресвятої Богородиці.

?? До цієї знакової події громада йшла з 2008 року, коли було закладено перший камінь на місці майбутньої побудови.

Надалі була кропітка праця сільчан по збору коштів у селі, залученню меценатів, адже усі роботи по будівництву церкви, внутрішньому її оздобленню та наповненню за усі ці роки фінансово склали близько 5 млн гривень, не рахуючи тих робіт, які парафіяни могли зробити своїми руками.

?? Буський міський голова Ростислав Сліпець також приєднався до святкування Різдва Пресвятої Богородиці та відкриття храму, подарував парафіяльній громаді патерицю, яку будуть використовувати повсякчас під час релігійних обрядів.

?? Короваєм та вдячними словами зустрічали мешканці села, гості, священники Буського деканату УГКЦ на чолі з отцем-деканом Володимиром Залуцьким та з настоятелем місцевого храму о.Богданом Юрківим єпископа Сокальсько-Жовківського Української Греко-Католицької Церкви, владику Михаїла Колтуна, який провів святкову Архиєрейську Божественну Літургію, після якої освятив храм.

? Зазначимо, що за останні трохи більше 100 років це вже четверта за ліком церква, збудована в с.Купче на церковному подвір’ї.

?? Перша згоріла у І світову війну (1914 р.), друга була збудована в 1919 році (також згоріла в травні 1957 р.). Через три роки, в 1960 р., мешканці села на збереженому фундаменті звели існуючу на сьогодні дерев’яну церкву, за конструкцією і виглядом аналогічно до попередньої. Пізніше церкву оббили плитами з шиферу і потинькували. Дерев’яна дзвіниця збережена ще від церкви, яка стояла до першої світової війни.

?? Сучасний храм, який було освячено сьогодні, побудований з цегли. Початок будівництва 2009 рік. На проведення робіт використано близько 5 млн грн, 2 млн 800 грн - пожертва громади, решта - благодійники.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь