До уваги юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців

Дата: 04.01.2022 10:50
Кількість переглядів: 371

Фото без описуБуський центр надання адміністративних послуг інформує: з 1 січня 2022 року змінюється розмір адміністративного збору та плата за надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань.

Відповідно до частини 5 статті 36 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» (далі – Закон) адміністративний збір (далі – АЗ) та плата за надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – Єдиний державний реєстр) справляються у відповідному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленому законом на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для проведення реєстраційної дії або запит про надання відомостей з Єдиного державного реєстру, та округлюються до найближчих 10 гривень.

? Враховуючи вищевикладене, розміри адміністративного збору за проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, внесення змін до записів Єдиного державного реєстру та надання інформації з Єдиного державного реєстру з 1 січня 2022 року становлять:

– збір за державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу (крім громадських об’єднань та благодійних організацій), що містяться в Єдиному державному реєстрі, крім внесення змін до інформації про здійснення зв’язку з юридичною особою: 0,3 прожиткового мінімуму для працездатних осіб – 740 грн.

– збір за державну реєстрацію змін відомостей про прізвище, ім’я, по батькові або місцезнаходження фізичної особи — підприємця або відомостей про громадське об’єднання чи благодійну організацію: 0,1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб – 250 грн.

– збір за виправлення технічної помилки, допущеної з вини заявника: 30% адміністративного збору, встановленого статтею 36 Закону для юридичних осіб (крім ГО та БО) – 220 грн.

? Для фізичних осіб-підприємців та громадських об’єднань чи благодійних організацій – 70 грн.

Плата за скорочення термінів надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, а також плата за надання інших платних послуг.

– змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, крім внесення змін до інформації про здійснення зв’язку з юридичною особою протягом шести годин після надходження документів, поданих для державної реєстрації, крім вихідних та святкових днів, — у подвійному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію – 1480 грн.

– змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, крім внесення змін до інформації про здійснення зв’язку з юридичною особою протягом двох годин після надходження документів, поданих для державної реєстрації, крім вихідних та святкових днів, — у п’ятикратному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію – 3700 грн.

– змін до відомостей про прізвище, ім’я, по батькові або місцезнаходження фізичної особи — підприємця або змін до відомостей про благодійну організацію, крім внесення інформації для зв’язку з юридичною особою протягом шести годин після надходження документів, поданих для державної реєстрації, крім вихідних та святкових днів, — у подвійному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію – 500 грн.

– змін до відомостей про прізвище, ім’я, по батькові або місцезнаходження фізичної особи — підприємця або змін до відомостей про благодійну організацію, крім внесення інформації для зв’язку з юридичною особою протягом двох годин після надходження документів, поданих для державної реєстрації, крім вихідних та святкових днів, — у п’ятикратному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію – 1250 грн.

– за надання витягу в паперовій формі 0,05 прожиткового мінімуму для працездатних осіб – 120 грн.

– за надання документа в паперовій формі, що міститься в реєстраційній справі 0,07 прожиткового мінімуму для працездатних осіб – 170 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь