Сьогодні, 17 квітня, в Україні святкують Вербну неділю. Саме із Вербної неділі розпочинається Страсний тиждень

Дата: 17.04.2022 10:21
Кількість переглядів: 418

Фото без описуУ Вербну неділю всі християни відзначають вхід Ісуса Христа в Єрусалим. За описами у Євангеліях, народ зустрічає його як царя і кидає йому під ноги пальмові листки. У середземноморському регіоні пальми вважались знаком життя і перемоги, а у Ізраїлі – символом незалежності та перемог ізраїльського царя.

Урочистий вхід Ісуса Христа в Єрусалим знаменував собою безпосереднє наближення Його Страстей і смерті на хресті. Люди, які його вітали, кидали на дорогу плащі та зелені галузки пальм, вигукуючи: «Осанна Синові Давида!».

Урочистий в’їзд Ісуса Христа в Єрусалим описаний у всіх Євангеліях. Цій події всі вони надають особливого значення. Літургія Вербної неділі також згадує як радісні моменти процесії з пальмами, так і про Страсті Господні. Цим церква підкреслює, що тріумф Христа і його жертва завжди нерозривно пов’язані.

Багатьма мовами світу цей день має назву Пальмова неділя. Однак на слов’янських територіях, де пальми не ростуть, а весна настає з цвітінням верб, пальмові гілки люди замінили вербними, які починають зеленіти і цвісти. Також Вербну неділю в деяких регіонах України називають Квітною неділею.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь