Ким на Львівщині працюють переселенці?

Дата: 14.07.2022 12:07
Кількість переглядів: 432

Упродовж 140 днів повномасштабного вторгнення російських військ на територію України до базових центрів зайнятості та філій Львівського ОЦЗ за допомогою у працевлаштуванні звернулося 2,7 тис. внутрішньо переміщених осіб. Більш як третина з них – 964 особи – отримувала послуги у Львівському міському центрі зайнятості, 206 осіб – у Червоноградській міській філії ЛОЦЗ, 174 особи – у Дрогобицькому МРЦЗ.

Станом на 13 липня 2022 року роботу за посередництва служби зайнятості продовжують шукати 1034 безробітних з числа ВПО, із котрих 73% становлять жінки. За професійними групами серед переселенців домінують – 58,3% – службовці (законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери, професіонали, фахівці, технічні службовці). Представники робітничих професій становлять 33,3% (працівники сфери торгівлі та послуг, оператори та складальники устаткування і машин, кваліфіковані робітники з інструментом). Решта – 8,4% – особи, що мають найпростіші професії або без професії.

Із часу повномасштабного вторгнення російських військ на українську землю спеціалістам обласної служби зайнятості вдалося працевлаштувати 497 вимушено переміщених осіб. Більшість з них (30%) знайшла місце праці на підприємствах переробної галузі, майже 20% – у закладах оптової та роздрібної торгівлі. Декому пощастило долучитися до роботи у транспортній сфері (майже 7%), 5,5% працевлаштовано за фахом в установи сфери охорони здоровя, стільки ж – на підприємства постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, ще 5% трудяться в агропромисловому комплексі, решта – в інших галузях економіки.

Аналіз засвідчив, що в основному вимушено переміщені особи на Львівщині працюють продавцями продовольчих та непродовольчих товарів, касирами, швачками, водіями транспортних засобів, інженерами, кухарами, барменами, охоронниками, медичними сестрами, підсобними робітниками, прибиральниками виробничих та службових приміщень тощо.

У нашій області, як і в інших регіонах країни, продовжує реалізовуватися урядова ініціатива, яка передбачає надання працедавцям компенсації витрат з оплати праці за працевлаштування вимушено переміщених осіб. Станом на 13.07.2022 року цією програмою скористалися 314 субєктів господарської діяльності, які забезпечили місцем праці 693 переселенців зі статусом ВПО. На рахунки працедавців перераховано 3,9 млн грн.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи

Львівського обласного центру зайнятості

Тел. 233-71-85


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь