14 липня на спортивному комплексі Буської ДЮСШ відбувся футбольний фестиваль DRC “Відкриті уроки футболу”

Дата: 15.07.2022 16:33
Кількість переглядів: 422

Фото без описуФото без описуЦе - дитячий соціальний проєкт, який Всеукраїнська фундація "Захист прав дітей" разом з міжнародними партнерами New Democracy Fund (Данія), Common Goal (Німеччина), Cross Cultures Project Association (Данія), Українською Асоціацією футболу, обласними та місцевими футбольними асоціаціями, територіальними громадами реалізує в західному регіоні України з метою підтримки дітей в умовах війни.

? Перед початком заходу його учасники разом з поважними гостями, які прибули на фестиваль, виконали Державний Гімн України та хвилиною мовчання вшанували українських захисників, які віддали своє життя у війні з російськими окупантами.

? Привітав дітей з святом уроків футболу Буський міський голова Ростислав Сліпець.

«Цей проєкт допомагає нашим українським дітям отримати навички з найбільш масової і улюбленої мільйонами гри, якою є футбол. Водночас є нагода отримати спортивне екіпірування для себе та навчального закладу, необхідне для дозвілля приладдя, завдяки Українській асоціації футболу, нашим зарубіжним партнерам, які під час війни всіляко підтримують український народ і наше майбутнє – українських дітей, які мають навчатися, рости здоровими та займатися спортом».

?? Фестиваль розпочався з динамічної розминки. Потім для 74 учасників з числа учнів ДЮСШ та внутрішньо переміщених осіб організатори розділили футбольне поле на 6 секторів, у кожному з яких працював тренер-волонтер.

Досвідчені футбольні тренери ділилися з дітьми секретами футболу, знайомили з вправами, які допомагають розвинути влучність, швидкість та витривалість. Діти, об’єднані в команди "Удар", "Принцески", "Друзі", "Лелеки", "Бущани", "Надбужанка", рухалися із сектора в сектор, де їм пропонували виконати ту чи іншу вправу або залучали до гри.

? Після завершення занять відбулася церемонія нагородження усіх учасників фестивалю пам'ятними дипломами Української асоціації футболу, канцелярськими наборами, кепками, футболками з логотипом заходу, а команд - футбольними м'ячами.

Нагородження провели: Національний координатор проєкту в Україні Євген Столітенко, координатор у Львівській області, заступник голови асоціації футболу Львівщини Степан Понайда, керівник Офісу Данської ради у справах біженців Джесіка Карлсон, екстренер Національної жіночої команди України з футболу Наталія Зінченко та директор Буської дитячої юнацької школи Богдан Пасічник.

? Загальна мета проєкту «Відкриті уроки футболу» — сприяти захисту дітей ВПО, дітей без супроводу, дітей-сиріт та інших незахищених дітей, які постраждали від війни та були вимушені переселитися на захід України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь