В Буську відзначили день української державності

Дата: 28.07.2022 16:43
Кількість переглядів: 563

Фото без описуСьогодні, 28 липня, у День української державності, у День хрещення Київської Русі-України на майдані Незалежності Буська відбулися урочистості за участю міського голови Ростислава Сліпця, військовослужбовців, пластунів, мешканців нашої громади.

? Відзначення розпочалося з виконання Державного Гімну України та підняття нашого українського стягу - символу багатовікової боротьби українців за свободу і незалежність.

? Привітав учасників святкувань Буський міський голова Ростислав Сліпець.

"Наша держава формувалася більше тисячі років, впродовж яких з часів Хрещення Київської Русі-України формувалася наша історія, виборювалася незалежність.

Пройшло багато років, відбулося чимало історичних подій, Україна здобула незалежність, яку зараз треба захистити у війні з нашим споконвічним ворогом, який вже не одне століття хоче знищити нашу державність, нашу історичну пам'ять, усіх нас, хто гордо зве себе "українцем".

Сьогодні маємо пам'ятати та дякувати тим людям, які боронять нашу країну, дякувати Господу, що маємо свою державу, свої державні символи.

У День української державності бажаю усім мирного неба над головою і щоб наші захисники поверталися додому живими та з перемогою", - зазначив Ростислав Сліпець.

? Також слово мав учасник Революції Гідності, учасник ООС (АТО), депутат міської ради, голова Спілки політичних в'язнів і репресованих Сергій Бондаренко, який відзначив роль князя Володимира та Хрещення Київської Русі у формуванні українського державотворення, стійкість та мужність українців, які впродовж століть виборювали волю і зараз відстоюють державу в боротьбі з російськими окупантами.

? Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували усіх Героїв, які віддали своє життя за Україну.

Корзину квітів до підніжжя пам'ятника Незалежності встановили пластуни.

? Надалі перед присутніми виступили з піснями патріотичної тематики чоловічий вокальний ансамбль "Патріоти" (кер.Петро Лось) та жіночий вокальний ансамбль "Калинонька" (кер.Микола Сирота) НД с.Старий Милятин.

? На завершення усі учасники спільно виконали церковний гімн України "Боже, великий, єдиний...".

Вела захід - директор Буського міського народного дому Любов Огороднік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь