На майдані Незалежності Буська відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня захисників та захисниць України

Дата: 15.10.2022 14:58
Кількість переглядів: 171

Фото без описуСьогодні, 14 жовтня, у величне свято Покрови Пресвятої Богородиці, у Буську відбулося патріотичне віче з нагоди відзначення Дня захисників і захисниць України, 80-ї річниці створення УПА та Дня українського козацтва за участю керівництва міської ради, військовослужбовців, громадськості.

? Учасники акції спільно виконали Державний Гімн України, поклали квіти до першого в нашій державі пам'ятника українській незалежності - Покрови Пресвятої Богородиці. Вона була та залишається покровителькою наших відважних воїнів - тих, які боролись за волю України впродовж періоду національно-визвольної боротьби, а сьогодні тих, хто боронить нашу країну у війні проти споконвічного ворога українців - росії.

? Надалі присутні вшанували хвилиною мовчання всіх полеглих захисників, серед них мешканців Бущини: Василя Ковалика, Володимира Колтуна, Петра Бойка, Савелія Бахтінова, Сергія Басюри, Романа Гаврилюка, Віталія Шмигельського, Романа Дібровського.

Разом з отцем Іваном Салабаєм помолилися за здоров'я українських героїв, їх швидке повернення з перемогою до своїх домівок, де їх з нетерпінням чекають.

? Зі святами краян та українських воїнів привітала секретар Буської міської ради Людмила Рудіон.

"Поклик серця, біль душі зібрав нас сьогодні тут, на майдані Незалежності, аби згадати тих, хто віддав своє життя за Україну: вояків ОУН, УПА, Героїв Небесної Сотні, українських воїнів, які загинули у сучасній війні, що триває, ставши на захист країни від російських окупантів.

Сьогодні ми захоплюємося мужністю, самовідданістю, жертовністю наших захисників та захисниць й щиро віримо у нашу спільну перемогу над ворогом.

Прошу усіх бущан, усіх українців повсякчас молитися за наших військових та всіляко їм допомагати", - зазначила у своєму виступі Людмила Рудіон.

? В межах проведення заходу звучали патріотичні пісні у виконанні Наталії Шишки та Катерини Гачкевич, вокального чоловічого ансамблю "Три браття з Прикарпаття" НД с.Топорів, виконавця Андрія Петринки.

? Вела урочистість директор Буського міського народного дому Любов Огороднік.

Після завершення віча військовослужбовці разом з секретарем міської ради Людмилою Рудіон та заступником міського голови Олегом Ковалем поклали квіти у Буську до могил борцям за волю України на кладовищі, до пам'ятної плити на будівлі замордованим у катівні НКВС краянам і до меморіального стенду Героям Небесної Сотні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь