В Побужанах перепоховали віднайдені останки трьох воїнів УПА

Дата: 30.10.2022 17:02
Кількість переглядів: 131

У неділю, 30 жовтня, в рамках проведення заходів до 80-ї річниці створення Української Повстанської Армії (УПА), у с.Побужани на місцевому кладовищі у братській могилі перепоховали останки трьох повстанців - борців за волю України.

? Участь у вшануванні українських героїв, які сьогодні знайшли свій спочинок за усіма християнськими церковними канонами та військовими традиціями, взяли сотні мешканців села, пластуни, секретар міської ради Людмила Рудіон, заступник міського голови Володимир Зеленюх, староста Побужанського старостинського округу Тарас Наконечний, представники Спілки політичних в'язнів та репресованих на чолі з її керівником, депутатом міської ради Сергієм Бондаренком, керівник комунального підприємства Львівської облради Меморіально-пошуковий центр «Доля», депутат обласної ради Святослав Шеремета.

? Обряд перепоховання провів настоятель місцевого храму ПЦУ Воскресіння Господнього отець Любомир Бурбела.

? Військовий оркестр у поминальному заході забезпечив Центр Національної Гвардії України з м.Золочів. Були військові з Буська та Золочева, які прибули віддати шану своїм попередникам - борцям за волю України.

? З промовами перед учасниками поховання виступили староста Тарас Наконечний, секретар міської ради Людмила Рудіон, директор КП ЛОР "Доля" Святослав Шеремета, які закликали завжди пам'ятати тих людей, хто впродовж віків боролися за Українську державу та віддали найцінніше - своє життя у борні за неї.

"Зараз триває війна з російськими окупантами, які прийшли на нашу землю поневолити наш вільний народ, але я переконана, що ми переможемо агресора, бо за нами правда, за нами наші патріотичні люди, у нас відважна армія, чудова країна, яка має європейське майбутнє", - сказала у своєму виступі Людмила Рудіон.

?Завершилася церемонія перепоховання мелодією відомої пісні, яка виконувалася січовими стрільцями та стала народною "Ой, у лузі червона калина...." у виконанні оркестру НГУ.

? Зазначимо, що останки трьох вояків Української Повстанської Армії були віднайдені в 2021 році в результаті пошукових експедицій фахівцями комунального підприємства Львівської обласної ради "Доля". Усі троє вояків були чоловічої статі і родичами, про що свідчать результати антропологічних досліджень та ДНК-експертизи. Швидше за все, вони були жителями чи мали родину у с. Побужани. Про це повідомили представники КП "Доля". На жаль, імена повстанців встановити не вдалося.

+22


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь