Радіодиктант-2022: українців закликають долучитись до традиційної ініціативи

Дата: 07.11.2022 16:07
Кількість переглядів: 164

Фото без описуАвтор тексту Радіодиктанту національної єдності-2022 — українська письменниця Ірина Цілик, диктант зачитає актриса Ада Роговцева. До методичної роботи над Радіодиктантом приєдналася також мовознавиця Лариса Масенко.

Диктант можна слухати по всій країні на хвилях Українського радіо та Радіо Культура.

Також він онлайн транслюватиметься на телеканалах і діджитал-платформах Суспільного.

🖊 Крім того, у різних країнах світу будуть організовані студії для написання Радіодиктанту національної єдності українцями, які вимушено живуть за кордоном.

Якщо ви хочете, щоб текст написаного вами радіодиктанту перевірили фахівці, можна надіслати його у вигляді паперового листа на адресу м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф відправлення був не пізніше 10 листопада.

Також можна сфотографувати або відсканувати текст написаного вами Радіодиктанту та надіслати його до 11:00 10 жовтня у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf за адресою rd@suspilne.media або через електронну форму для отримання робіт, яка з’явиться на сайті ukr.radio 9 листопада.

📌 Нагадаємо, що Радіодиктант національної єдності був вперше організований командою Українського радіо у 2000 році. Відтоді його проводять щороку на День Національної писемності та мови.

Зазвичай найактивнішими учасниками Радіодиктанту національної єдності стають школярі та студенти і викладачі навчальних закладів, але щороку на знак поваги до української мови у ньому бере участь все більше людей різних професій.

Торік автором тексту та диктором радіодиктанту був письменник Юрій Андрухович. Лише одна людина в Україні написала диктант без помилок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь