Діти та дружини українських захисників побували на екскурсії в Олеському замку

Дата: 21.01.2023 09:44
Кількість переглядів: 110

Фото без описуВелична перлина «Золотої підкови» - музей-заповідник "Олеський замок" завжди радо приймає гостей.

🔸 У суботу, 21 січня, з ініціативи та за сприяння Буського міського голови Ростислава Сліпця, згоди Генерального директора Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького Тараса Возняка у замку побували особливі гості - матері, дружини та діти тих, хто зараз на полі бою з рашистами захищає нас, відстоюючи право кожного на мирне, демократичне і європейське майбутнє. Саме нашим воїнам завдячуємо своїм життям, можливістю працювати, навчатись, колядувати і насолоджуватись унікальними витворами мистецтва.

🔸 Директор музею -заповідника Борис Шенгера привітав екскурсантів і запросив поринути у дивовижний світ прекрасного, де кожен експонат — це історія, це життєпис давніх владоможних родів, це славна минувшина нашого народу, який завжди вмів боронити свій край.

🔸 Екскурсанти, затамувавши подих, вслухались у кожне слово екскурсоводів - Оксани Баран та Оксани Цебровської. Діти із захопленням загадували найпотаємніші бажання під давнім світильником із фігурою феї Мелюзини. Мабуть, бажання у них були схожі: мирне небо і батько вдома!

🔸 Цікавою для дорослих і дітей була розповідь про ікону із зображенням Божої матері, яка потрапила у замок з однієї із церков Буська. Загадкові підземелля замку не залишили байдужими нікого!

🔸 А далі була урочиста різдвяна коляда, якою діти та дорослі, серед яких була секретар міської ради Людмила Рудіон, віншували директора Олеського замку та його працівників.

Сюрпризом для дітей став майстер-клас з орігамі, який підготувала художниця Буського міського Народного дому Лілія Андрєєва. Діти із захопленням виготовляли із паперу білих голубів миру! Згодом паперові птахи всілися поважно на пухнастих гілках лісової красуні ялинки.

🔸 За те, що наймолодші екскурсанти були чемними та допитливими, пан Борис вручив кожному пам‘ятний сувенір - магнітик із зображенням Олеської фортеці.

І на завершення акції — спільне фото на тлі пам‘ятника захисникам Олеської землі. У руках дітей — синьо-жовте знамено, з яким їх батьки боронять Незалежність України!

Автобус "Школярик" для поїздки дітей та батьків у замок безкоштовно виділив і забезпечив пальним відділ освіти, культури та туризму міської ради.

🇺🇦 Слава Україні та нашим захисникам! Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь