В рамках відзначення 209-ї річниці з дня народження Т.Шевченка у міському НД відбувся конкурс читців

Дата: 03.03.2023 12:10
Кількість переглядів: 207

Фото без описуУже стало доброю і гарною традицією, що з початком весни працівники культури та освітяни Бущини розпочинають цикл масових заходів до чергової річниці з дня народження українського поета, мислителя, живописця, борця та просто Великого українця Тараса Григоровича Шевченка.

🔹У четвер, 2 березня, у малому глядацькому залі Буського міського Народного дому за участю секретаря міської ради Людмили Рудіон, чисельних делегацій населених пунктів нашої громади, гуртківці художнього слова Народних домів у вишиванках відбувся традиційний огляд-конкурс читців та художньо-просвітницьких колективів під промовистою та актуальною дотепер назвою: «Борітеся-поборете! Вам Бог помагає!».

Перед початком конкурсу його учасники та усі присутні у залі вшанували світлу пам’ять загиблих на війні з російськими окупантами українських захисників скорботною хвилиною мовчання. Герої не вмирають!

🔸Надалі огляд-конкурс продовжив виступ Народного театрального колективу "Свічадо", який подарував глядачам безліч позитивних емоцій та відмінну гру акторів, став чудовим лейтмотивом цього дня у вирі творчого надбання Кобзаря, запропонувавши глядачам переглянути постановку поеми-містерії Т.Шевченка «Великий льох».

🔹 Приємно, що учасниками заходу цьогоріч стали 85 читців творів Шевченка різних вікових категорії (від 6 до 65 років) з усіх куточків нашої громади.

🔸З вітальним словом до учасників вже традиційного Шевченкового заходу звернулася секретар міської ради Людмила Рудіон.

«Тарас Шевченко є однією з основ і підвалин духовності нашої української нації. Це - велична людина, яка розповіла про Україну та життя простих людей більше, ніж будь-хто зумів за все своє життя. Сьогодні Кобзар залишається одним з найбільш визначних постатей в українській культурі та літературі. Його твори та ідеї продовжують надихати українців на боротьбу за свої права та національну гідність, перемогу у війні, яка триває і донині за нашу волю».

🔹 Впродовж усього часу проведення заходу учасники конкурсу декламували твори Шевченка, твори сучасних авторів про нього, патріотичні вірші та авторські поезії.

📌 Зазначимо, що журі найближчими днями (після опрацювання виступів та обговорень), визначить усіх переможців конкурсу в номінаціях. Вони отримають нагороди від Буської міської ради та наші з вами схвальні відгуки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь