У п’ятницю, 17 березня, у с.Соколівка Буської міської територіальної громади дали старт роботі новозбудованої амбулаторії загальної практики сімейної медицини КНП «Буська ЦРЛ»

Дата: 17.03.2023 20:11
Кількість переглядів: 120

Фото без описуВідтепер мешканці Соколівки та навколишніх населених пунктів отримуватимуть більш якісні та доступні медичні послуги в комфортних умовах, створених за сучасними стандартами.

🔸 Обряд освячення будівлі, кабінетів прийому пацієнтів та надання медичних послуг, обладнання провів настоятель місцевого храму УГКЦ отець Василь Харко.

🔸 Звертаючись до медичного персоналу амбулаторії, керівництва старостинського округу, активу села, Буський міський голова Ростислав Сліпець відзначив, що амбулаторія загальної практики сімейної медицини є найбільш доступним і простим медичним закладом для населення, тому вона є основою системи первинної медичної допомоги не лише в Україні, а й в більшості країн світу.

«Будівництво амбулаторії тривало досить довго, проте на сьогодні маємо гарну будівлю зі світлими та гарними приміщеннями. Бажаю усьому персоналу закладу, аби ваша робота була корисною для людей, які мають бути задоволені рівнем надання послуг», - зазначив у своєму виступі очільник нашої громади та передав сімейному лікарю для потреб медичного закладу нову комп’ютерну техніку.

🔸 В свою чергу, сімейний лікар Христина-Марія Троцишин, яка вже три роки працює в Соколівці, висловила слова вдячності за всебічну допомогу міській раді, керівництву КНП «Буська ЦРЛ», меценатам: Василю Зробку, який придбав кардіограф, Василю Левку, який завжди допомагає у вирішенні поточних проблем, Галині Мартин - за надання меблів, а ще усьому обслуговуючому персоналу закладу та старості Мирославі Леськів, які сприяли відкриттю нового приміщення амбулаторії.

🔸 Заступник директора КНП «Буська ЦРЛ» Анна Міхневич повідомила, що ЗПСМ працює на базі сімейної медицини, яка передбачає комплексний підхід до лікування, профілактики та діагностики захворювань, зокрема, шляхом проведення регулярних оглядів пацієнтів, надання консультацій, рецептів та інших медичних послуг, які передбачені пакетами Національної служби здоров’я України для дорослого населення та дітей.

У закладі можна провести ряд базових лабораторних обстежень: загальний аналіз крові та сечі, аналізи на цукор, холестерин, глюкозу, тести на вагітність, ВІЛ/СНІД, COVID. Також тут зроблять пацієнтам кардіограму.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь