Триває щорічна планова кампанія протиепізоотичних заходів на пасіках

Дата: 27.04.2023 09:36
Кількість переглядів: 116

Фото без описуПостановою Кабінету Міністрів України від 23.04.2008 року № 413 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення протиепізоотичних заходів, та переліку послуг спеціалістів ветеринарної медицини, які провадять ветеринарну практику, за здійснення обов'язкових або необхідних протиепізоотичних заходів та розмірів їх оплати» (далі – Постанова № 413) визначено, що лабораторно-діагностичні дослідження на американський гнилець, європейський гнилець, нозематоз, акарапідоз, вароатоз проводяться за рахунок коштів державного бюджету (безоплатно).

Зразки відбираються у кількості 10% від наявних бджолосімей відповідно до Правил відбору зразків патологічного матеріалу, крові, кормів, води та пересилання їх для лабораторного дослідження, затвердженими Головою Державного департаменту ветеринарної медицини Мінсільгосппроду України від 15 квітня 1997 року № 15-14/111.

При цьому лабораторні дослідження на вароатоз, нозематоз, акарапідоз проводяться мікроскопічним методом і не потребують специфічних засобів лабораторної діагностики, специфічних реагентів, діагностикумів та тест-систем.

Відповідно до статті 34 Закону України «Про бджільництво», ветеринарно-санітарне обслуговування бджільництва здійснюється спеціалістами ветеринарної медицини Золочівської районної державної лікарні ветеринарної медицини або під їх контролем власниками пасік чи пасічниками (клінічний огляд бджолосімей та відбір зразків).

З графіком проведення планових протиепізоотичних заходів на пасіках можна ознайомитись на сайті ГУ ДПСС у Львівській  області.

Лабораторні дослідження в рамках виконання Плану протиепізоотичних заходів до 15 травня поточного року проводяться безкоштовно.

Держпродспоживслужба розробила алгоритм дій, на що орієнтуватися пасічникам.    

 

 

Золочівське районне управління ГУ Держпродспоживслужби

у Львівській  області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь