Смичком і словом для України

Дата: 06.05.2023 08:52
Кількість переглядів: 101

Фото без опису23 квітня за ініціативи мешканки Буська Олени Бжезіньскої (Абрамік), яка зараз проживає та працює у м.Варшава, відбувся вже четвертий за ліком благодійний концерт "Смичком і словом для України", під час якого були зібрані кошти на купівлю українським військовим 4 пар берців, 12 пар тактичних рукавиць Helikon і 3 комплектів наколінників.

Під час концерту віолончельного квартету під керівництвом п.Олени звучали твори не лише світових класиків, але і українська музика: "Мелодія" Миколи Скорика, інструментальні версії церковного гімну "Боже, великий, єдиний..", пісень "Ой, у лузі червона калина..." та "Пливе кача по Тисині". Пані Олена сама аранжувала всі ці музичні твори.

Виступи квартету доповнювали своїм звучанням вірші польського лікаря-ортопеда Петра Годка, котрий є автором збірки зворушливих віршів про війну в Україні "Чорнозем в крові". Власне, кошти з продажу цієї збірки стали гуманітарним внеском глядачів, за який були придбані вищезазначені речі для українських захисників.

🔸 Буський міський голова Ростислав Сліпець вдячний п.Олені Бжезіньскій, нашим польським друзям з Варшави, які з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну неодноразово направляли гуманітарну допомогу для потреб військовослужбовців ЗСУ, внутрішньо переміщених осіб та пацієнтів медичних закладів Бущини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь