У Буську в рамках проведення всеукраїнського форуму відбулася зустріч з військовими письменниками

Дата: 06.05.2023 08:54
Кількість переглядів: 134

Фото без описуУ п'ятницю, 5 травня, в рамках проведення на Львівщині V Всеукраїнського форуму військових письменників у Буській міській бібліотеці імені І.Котляревського відбулася зустріч читачів з гостями - В'ячеславом Раєвським иа Іваном Гентошем.

В'ячеслав Раєвський – родом з Білої Церкви – військовий з 30-річним стажем, полковник ЗСУ, сьогодні презентував свою книгу «ПозитиVV. Спогади. Від радянського курсанта до захисника України». Це - збірка коротких оповідань, у яких автор розповідає про українські військові реалії від 90-х років до сьогодення та про війну на Донбасі у 2014-2018 рр. на основі власних спогадів.

В'ячеслав Раєвський поділився декількома цікавими історіями, дещо іронічними, смішними, але попри все – життєвими, щирими і пізнавальними.

Іван Гентош – родом з Львівщини – поет, пародист, член Національної спілки письменників України, лауреат багатьох літературних премій, автор десяти поетичних книг, серед яких одними з перших є збірки пародій «Перли поперли» (2010р.), «Чавунні канделябри» (2011р.), «200 пострілів на ПМ» (2012р.).

Після Революції Гідності Іван Гентош видав збірку патріотичної поезії «Тривожні дзвони» (2014р.) та лірики «Понад усе!» (2015р.). У 2021 році у видавництві «Український пріоритет» вийшла друком десята, ювілейна книга автора «Допоки маєм Слово».

Учасники заходу, серед яких були секретар міської ради Людмила Рудіон, захисник Донецького аеропорту - кіборг Олександр Мошонкін, школярі ЗЗСО, захоплено слухали патріотичні вірші у виконанні Івана Гентоша. Справжньою родзинкою були унікальні пародії на поезію деяких сучасних поетів.

Поспілкуватись з письменниками та придбати їхні книги з автографом мали можливість всі охочі.

Більше про Всеукраїнський #форум_військових_письменників можна прочитати у блозі Буської міської бібліотеки https://buska-crb.blogspot.com/2023/05/4-20.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь