У Буську за участю родин загиблих захисників відбувся захід з нагоди відзначення Дня Героїв

Дата: 23.05.2023 16:47
Кількість переглядів: 128

Фото без описуУ вівторок, 23 травня, у міському сквері на площі Ринок у Буську відбувся захід з нагоди відзначення Дня Героїв.

Серед його учасників були: Буський міський голова Ростислав Сліпець, родини загиблих захисників України, пластуни, військові, депутати, представники старостинських округів нашої громади на чолі зі старостами, учні загальноосвітніх закладів міста, містяни.

🔹Захід розпочався з виконання Державного Гімну України.

Хвилиною мовчання та спільною молитвою за участю настоятеля місцевого храму Св.Ап. Петра і Павла, отця-декана Петра Салабая усі присутні вшанували українських героїв, які поклали своє життя в боротьбі за Українську державу, її волю та незалежність.

Квіти до меморіалу Героям Небесної Сотні поклали юні нащадки героїв – діти.

🔸 Звертаючись до родин загиблих воїнів, Буський міський голова Ростислав Сліпець подякував батькам, дружинам, братам та сестрам за їх дітей, чоловіків, братів, які зі зброєю в руках у найскладніший для країни час мужньо та жертовно стали на її захист в борні з російськими окупантами.

«Минулі роки ми згадували наше минуле, вшановували героїв, які впродовж віків здобували для України незалежність, але ми не бачили війни. Сьогодні вона забирає найкращих наших людей. Це – страшний час, який випав на долю країни, кожної людини, але ми маємо це пережити і перемогти.

Дивлячись у вічі родинам наших загиблих героїв, хочу запевнити, що ми завжди пам’ятатимемо про них і те, що вони зробили для кожного з нас, поклавши своє життя на вівтар нашої свободи, нашої перемоги над ворогом. Все можна повернути, але не життя… Не знаю, як можна пояснити згорьованим батькам, що їх сина більше немає, дружині, що вона стала вдовою, дітям, що залишилися без батька… Ми їх не дочекалися... Їх забрала війна… Низький уклін усім рідним наших героїв від мене та усієї нашої громади…».

У знак вдячності та поваги до матерів, дружин та сестер воїнів Ростислав Сліпець подарував їм троянди.

🔹Надалі перед учасниками заходу виступили з патріотичними піснями, музичними композиціями про Україну, наше воїнство, матерів окремі виконавці, вокальні та інструментальні колективи Бущини.

На завершення прозвучав церковний гімн України «Боже, великий, єдиний…».

Вела захід директор міського Народного дому Любов Огороднік.

🔸 Велика подяка за підготовку акції по відзначенню Дня Героїв Буському міському комунальному підприємству, працівникам культури відділу освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради.

І, особлива подяка нашим незламним, жертовним і мужнім захисникам, завдяки яким ми можемо жити.

🇺🇦 Слава українським Героям і Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь