Колектив ГО «Буська організація осіб з інвалідністю ЛОА ВО СОІУ» спільно з Реабілітаційно-спортивним клубом інвалідів «Вікторія» здійснили паломницьку духовно-пізнавальну поїздку в Зарваницю

Дата: 11.08.2023 20:09
Кількість переглядів: 117

Фото без описуНа паломницькому шляху, що веде до Зарваниці, здалеку видніються величні силуети духовних храмів. Це місце Божої благодаті здавна було святим на Західному Поділлі.

Сюди прибувають тисячі прочан не тільки з України, але й з усього світу, щоб стати навколішки перед чудотворним образом Діви Марії.

Почалась наша паломницька екскурсія зустріччю з братом Миколою, який розповів нам історію дерев’яної церкви, яку збудували на місці з’явлення Богородиці. Біля неї невдовзі виросло поселення, яке дістало назву Зарваниця. Коли настали важкі часи, Зарваниця стала власністю магнатів-чужинців, які не дбали про духовний розвиток . Церква була спалена, а на тому місці встановили кам’яний хрест.

Перед початком походу по святих місцях, ми зайшли в каплицю з копією ікони Божої Матері. Потім ми попрямували до храму Пресвятої Трійці, де до наших днів зберігаються чудотворні ікони. Було вимуровано також надджерельну каплицю, а в 1893 році її розібрали і збудували нову, в якій розмістили копію чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої.

У церкві Пресвятої Євхаристії ми побували на Літургії, де охочі посповідались і прийняли святе причастя. Потім ми попрямували до копії хатини Матері Божої з Назарету. На території Зарваниці встановлений пам’ятник Івану Павлу II на знак вдячності за те ,що він помолився біля копії ікони, яка була привезена із Зарваниці до греко-католицького храму Святого Миколая на Аскольдовій могилі у Києві.

Всі разом ми пройшли всі стації Хресної дороги Ісуса Христа і дійшли до гори, де побудована копія Єрусалиму - Український Єрусалим. Центральною спорудою комплексу є копія Гробу Господнього. У Зарваницькому духовному центрі відтворені Сходи Покаяння (Святі Сходи), якими Ісус Христос піднімався на суд до преторію Пилата, Голгофа – гора, на якій встановлено три дерев’яних хрести, на одному з яких розп’яли Ісуса Христа, Гетсиманський сад, або інша назва Оливний город – тут Христос молився перед тим, як його схопили. Посередині комплексу розташована мінімізована купіль Витесда з фігурою сидячого Ангела. Справа від Гробу Господнього збудовані Левові (Ліонські) ворота. На Вежі Давида в Зарваниці облаштований оглядовий майданчик, з якого можна оглянути весь «Український Єрусалим», а також краєвиди околиць і духовну велич Маріїнського центру. Архітектурний комплекс копій доповнений мурами, які символізують оборонні мури Єрусалиму.

Всі духовно збагатились екскурсією, набрали цілющої святої води з джерела і сповнені хорошим настроєм, вирушили додому.

Організатором поїздки була голова ГО Буська ООІ ЛОА ВО СОІУ Климус Софія Якимівна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь