Дорогою з Амстердама до Києва бігун з Нідерландів збирає кошти на закупівлю автомобілів швидкої допомоги для України

Дата: 30.08.2023 16:41
Кількість переглядів: 113

Фото без описуСьогодні, 30 серпня, у м.Буськ прибув нідерландський бігун Боас Крагтвейк, який прямує з Амстердама до Києва, щодня долаючи більше 50 км з 2,5 тис.км запланованого маршруту.

🚑Під час пробігу 28-річний спортсмен вже зібрав 46 тис. 640 євро з необхідних 100 тисяч на три карети швидкої допомоги, які рятуватимуть життя українців, що перебувають у місцях активних бойових дій.

🔸 Перебуваючи у нашому древньому місті над Бугом, Боас Крагтвейк разом зі своєю супроводжуючою командою зустрівся з Буським міським головою Ростиславом Сліпцем, під час якої розповів, що ідея його забігу полягає у тому, щоб привернути увагу європейців до того, наскільки близькою є війна до країн Західної Європи, що вона поруч, коли до місця військових дій можна добігти. А ще він хоче зібрати кошти на придбання "швидких".

Ростислав Сліпець подякував спортовцю за його прагнення допомогти Україні під час війни, відзначив підтримку країн ЄС, зокрема Нідерландів, які з початку війни гуманітарно та військово допомагають нашій державі.

🇺🇦 Відтак очільник нашої громади підписав синьо-жовтий прапор та проставив на ньому печатку міста.

Разом з підписами інших керівників громад, через які пролягає маршрут, прапори побачать по поверненню Боаса Крагтвейка жителі Європейського Союзу.

В післяобідню пору спортсмен та його команда вшанували наших земляків-військовослужбовців, які загинули на війні, захищаючи Україну, та ознайомилися з містом.

👍Зазначимо, що при в’їзді в Буськ зі сторони Львова до нідерландського спортовця приєдналися в знак підтримки легкоатлети Буської ДЮСШ та їх тренери, які супроводжували його до центру міста.

🙏Велика подяка Відпочинковому комплексу «Заїжджий двір-Антон» та його власнику, депутату міської ради Антону Рудишину за організацію безкоштовного проживання та харчування для Боаса Крагтвейка та його команди супроводу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь