В Буську відбулося розширене засідання робочої групи по формуванню Стратегії нашої громади

Дата: 14.09.2023 12:26
Кількість переглядів: 133

Фото без описуУ середу, 13 вересня, в сесійній залі за участю керівного складу та фахівців міської ради, депутатів, підприємців, фермерів, представників громадських організацій, ЗМІ відбулося перше розширене засідання робочої групи з розроблення Стратегії розвитку Буської міської територіальної громади на період до 2027 року.

 Стратегія розробляється Буською міською радою за підтримки експертів проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів», який став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

🔸У вітальному слові секретар міської ради Людмила Рудіон відзначила, що Стратегія як довгостроковий документ допоможе нам визначити вектор розвитку громади на наступні кілька років: у соціальній, економічній, культурній, інших сферах нашого життя. Тому важливо, аби до її формування були залучені як науковці, так і активні мешканці нашої громади.

🔸 Надалі експертом проєкту, старшим науковим співробітником ДУ «Інститут регіональних досліджень імені М.І. Долішнього НАН України» Андрієм Дубом було проведено презентації соціально-економічного профілю Буської міської територіальної громади та результатів опитування населення та бізнесу. Опісля - заслухано слушні зауваження та пропозиції, які будуть враховані у фінішному проєкті Статегії розвитку.

🔸 Важливою була робота у галузевих групах, де їх учасники визначали сильні та слабкі сторони, ризики, можливості за напрямками: соціальний, економічний, просторовий. Їх результати будуть опрацьовані експертами та також знайдуть своє відображення у остаточному документі.

🔸 Як зазначив експерт Андрій Дуб, наша громада має великий потенціал для розвитку. Цьому сприяє вигідне географічне положення, розгалужене автомобільне та залізничне сполучення, близькість до кордону, значна кількість пам’яток архітектури, багата історія, тощо.

✅Обговорення тривало близько чотирьох годин.

‼️ Наступне розширене засідання робочої групи по формуванню Стратегії розвитку громади заплановано провести 28 вересня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь