У Буську відбулось віче з нагоди Дня Гідності та Свободи

Дата: 21.11.2023 13:29
Кількість переглядів: 115

Фото без описуСьогодні, 21 листопада, у 10-у річницю початку Революції Гідності біля меморіалу Героям Небесної Сотні у Буську відбулося віче з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи.

Його учасники виконали Державний Гімн України, хвилиною мовчання вшанували усіх українців, людей інших національностей, які загинули на київському Майдані взимку 2014 року та тих, хто віддав своє життя на війні з російським агресором.

🔸 Корзину квітів від мешканців громади до меморіалу з фотографіями Героїв Небесної Сотні встановили Буський міський голова Ростислав Сліпець та молодь міста.

✅ У своєму виступі перед громадськістю Ростислав Сліпець зазначив, що слова “гідність” та “свобода” були та залишаються найбільшими пріоритетами для кожного українця.

“Сьогодні ми віддаємо шану громадянському подвигу, патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли європейський вибір нашої держави під час Революції Гідності, та дякуємо нашим воїнам, які зі зброєю в руках захищають нашу незалежність та територіальну цілісність з підступним ворогом, вшановуємо тих, хто віддав своє життя в боротьбі за Україну»”, – сказав міський голова.

🔸 Також привітав присутніх з Днем Гідності та Свободи учасник Євромайдану, волонтер Роман Гаєвський, який пригадав, як і чому виник Майдан, про патріотизм та сміливість людей, які змінили хід нашої історії.

🔸 З патріотичними піснями перед учасниками віча виступили вокалістка Вікторія Підгірна та дует у складі Наталії Шишки та Катерини Гачкевич.

🔸 На звершення учасники заходу на чолі з настоятелем храму Св.Ап.Петра І Павла о.Петром Салабаєм помолися за усіх загиблих українців та виконали церковний гімн України «Боже, великий, єдиний…».

Вела захід директор Буського міського народного дому Любов Огороднік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь