Буському дитячому будинку «Добре серце» - 25 років!

Дата: 17.02.2024 10:36
Кількість переглядів: 77

Фото без опису17 лютого 1999 року розпорядженням голови Буської РДА шляхом злиття дитячого садка «Оленка» з дитячим будинком-сиротинцем с. Соколівка створено Буський районний дитячий будинок «Добре серце».

За чверть століття у «Доброму серці» знайшли свій другий рідний дім близько 400 дітей. Два покоління українських громадян отримали тут освіту, розвинули свої здібності і таланти та отримали путівку в самостійне життя. Завдяки самовідданій, натхненій праці, відкритим для любові серцем керівництва і персоналу закладу, вихованці оточені материнським теплом і мають всі умови для всебічного гармонійного розвитку.

Понад 30 багатодітних сімей за час існування закладу виховувались у дружній єдиній родині «Доброго серця». Всі вихованці, випускники знайшли своє гідне місце в житті, стали справжніми громадянами України. Серед випускників фахівці різних професій від електрозварника до кондитера і перукаря, є серед них і художники, співаки, музиканти, шестеро вихованців захищають сьогодні Україну в лавах ЗСУ.

За роки свого існування дитячий будинок змінювався, оновлявся, покращувались умови життя і побуту вихованців. Але незмінною залишається атмосфера родинного тепла, любові, щирої дружби між вихованцями та працівниками. На жаль, два останні роки заклад також відчув всі лихоліття жахливої повномасштабної агресії російських окупантів. Були і вибухи ракет, від яких здригались вікна, стали звичними, але не менш страшними нічні тривоги, коли сонним дітям треба бігти в укриття.

З-за постійних масованих ударів рашистів і загрози життю вихованців «Добре серце» прийняло у жовтні 2022 року 8 дітей, а у 2023 році, ще 6 із Запорізької області та Маріуполя.

Внутрішньо переміщені діти швидко адаптувалися і органічно влилися у дружній колектив «Доброго серця».

Не зважаючи на всі виклики і труднощі воєнного часу, завдяки постійній увазі Буської міської ради, натхненій праці трудового колективу в закладі створені всі необхідні умови для всебічного розвитку та безпечного проживання дітей.

Щорічно вихованці проходять оздоровлення і відпочивають у Карпатах за кошти Буської міської територіальної громади, доброчинців і спонсорів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь