До уваги власників об’єктів культурної спадщини

Дата: 29.03.2024 10:23
Кількість переглядів: 103

Фото без описуЗ метою збереження пам’яток культурної спадщини, які розташовані на території Буської міської територіальної громади, та на виконання статті 23 Закону України «Про охорону культурної спадщини» повідомляємо, що усі власники пам'яток (об'єктів культурної спадщини чи їх частин) або уповноважені ними органи (особи) незалежно від форм власності зобов'язані укласти охоронні договори  на ці об'єкти з відповідним органом охорони культурної спадщини.

Порядок укладання охоронних договорів та їхні типові форми затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2001 р. 1768 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1768-2001-%D0%BF#Text

З огляду на нормативні вимоги Буська міська рада просить у найкоротші терміни вжити заходів щодо укладення охоронних договорів на пам’ятки культурної спадщини, які перебувають у вашому володінні.

Додатково інформуємо, що відповідно частини першої статті 24 Закону України «Про охорону культурної спадщини» власник або уповноважений ним орган, користувач зобов'язані утримувати пам'ятку в належному стані, своєчасно провадити ремонт, захищати від пошкодження, руйнування або знищення відповідно до Закону та охоронного договору.

Відсутність охоронного договору не звільняє особу від обов'язків дотримання Закону України «Про охорону культурної спадщини».

Інформацію щодо укладання охоронних договорів можна отримати за

тел. 0961996388, або у відділі архітектури, містобудування та житлово-комунального господарства виконавчого комітету Буської міської ради (м.Буськ, вул. Львівська,2, ІІ поверх).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь