На міському кладовищі Буська освятили надмогильні памятники загиблих Героїв

Дата: 23.05.2024 13:36
Кількість переглядів: 61

Фото без описуСьогодні, 23 травня, у День Героїв на міському кладовищі Буська на місці поховання загиблих воїнів - мешканців міста за участі родин Героїв, священнослужителів, військових, керівництва міської ради на чолі з головою Ростиславом Сліпцем, пластунів, громадськості міста відбулася спільна поминальна молитва та освячення надмогильних пам’ятників шести захисників: Савелія Бахтінова, Анатолія Бурлаченка, Сергія Басюри, Тараса Туркевича, Ростислава Мацьківа та Андрія Коваля.

Обряд освячення провели священники храмів міста: о.Петро Салабай, о.Михайло Смачило, о.Андрій Баглай, о.Іван Салабай, о.Василь Івашків.

Учасники вшанувань поклали квіти до могил дев'яти Героїв війни, які поховані на міському кладовищі, запалили лампадки, схилили голови у поминальній хвилині мовчання.

✅ Звернувся до рідних загиблих захисників Буський міський голова Ростислав Сліпець.

"Наші захисники-Герої завжди залишатимуться у серцях людей, бо стали на захист рідної землі та віддали найцінніше - своє життя в боротьбі за неї.

Низький уклін вам усім - батькам, дружинам, дітям, які втратили найдорожчих людей - синів, чоловіків, батьків. Ми разом з вами розділяємо біль важкої втрати. Вічна пам'ять і слава Героям", - сказав Ростислав Сліпець.

✝️ Зазначимо, що у Буську поховані на міському кладовищі 9 воїнів-Героїв: Савелій Бахтінов, Сергій Рудий, Анатолій Бурлаченко, Роман Дзюба, Сергій Басюра, Тарас Туркевич, Ростислав Мацьків, Андрій Коваль, Петро Бойко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь